Bevezetö Online Kurzus Csomag

BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN, NYUGALOMBAN AZ ELMÉDBEN
+
SZORONGÁS, FÉLELEM, PÁNIK TEST-ALAPÚ KURZUSOK EGY CSOMAGBAN

20 órányi videós-audiós anyag, 60 oldalas Segédlet, 4 hónapos hozzáférés + FB csoportos támogatás

A Bevezető csomag a Testbelakás Iskolája előfeltétele is, és önmagában csak június 30-ig elvégezhető. Utána csak a TBI teljes folyamatára való jelentkezéssel. Ha a TBI-be jelentkezel, akkor annak a leírásánál található Jelentkezési lapot töltsd ki.

Ezzel a TAPASZTALATI, GYAKORLATI online csomaggal tudod megkezdeni a Test-Alapú ÖnTudatMunka gyakorlását és tanulmányozását. A lényeg nálunk az idegrendszerre, test-érzékelésre, testtudatosságra, önszabályozásra ható ún. neuroszenzoros és testkapcsolódó GYAKORLATOK RENDSZERES VÉGZÉSE! Ez nem edzés vagy testgyakorlás, és nem igényel fizikai erőnlétet. Az elméleti anyagok megnézése, elolvasása önmagában semmilyen változást nem fog hozni az életedbe. Ez egy önállóan, a saját időbeosztásodban végzendő tanulási-gyakorlási program, melynek során örömmel támogatlak az erre szolgáló fórumon. Ez a folyamat akkor való számodra, ha elköteleződsz a gyakorlás mellett és megteremted ennek időbeli és térbeli feltételeit.

A kurzust vezeti: Oravecz Andrea, test-alapú önismereti oktató, test-alapú önvizsgálati facilitátor, test-alapú trauma tanár, meditációs és megtestesülés oktató

2020. áprilisában, a „vírusos világhelyzet” indulásának apropóján összeállítottam egy sok éves tapasztalatból táplálkozó online kurzust. Ebben az elméleti alapozás mellett gyakorlati eszközöket adok át számodra ahhoz, hogy ELKEZDHESS VALÓBAN BIZTONSÁGBAN ÉLNI A TESTEDBEN, ami mind az idegrendszered, a fiziológiád, az érzelmeid, a személyiséged, mind pedig lényed legfinomabb dimenziójának OTTHONA is.

2021. elején pedig úgy döntöttem, hogy még egy kifejezetten Szorongás, Félelem, Pánik témájú kurzussal kiegészítem a korábbit, mert ez az a téma, amivel a legtöbben megkeresnek. Ugyanakkor a tematika abszolút nem csak szorongás és pánik esetén hatékony, hanem a legalapvetőbb idegrendszeri, önszabályozó működéseid megértését és gyakorlati modulálását célozza. Ebbe a csomagba teszem bele a 2021. tavaszán legfrissebben “összeérlelt” elméletet és gyakorlatokat, melyek nagy támogatásodra lehetnek.

A Bevezető csomagról videós formában is mesélek, amit itt tudsz megnézni:

MINDENKÉPP OLVASD EL A RÉSZLETES LEÍRÁST ÉS TEMATIKÁT LENTEBB!

A kurzus anyagához való hozzáféréshez mindenképp szükség van Facebook fiókra.

A kurzushoz 4 hónapos FB csoportos támogatás jár, ami óriási extra, ha kihasználod, és kérdezel, megosztasz. Az audió gyakorlatok és Segédletek letölthetők, tehát a 4 hónapos tagság lejártával is használhatod őket.

JELENTKEZNI ENNEK A JELENTKEZÉSI LAPNAK A KITÖLTÉSÉVEL TUDSZ. (Ha 2020-ban már elvégezted a Biztonságban a testedben kurzust, és a Szorongás, Pánik kurzushoz szeretnél hozzáférést, jelezd ezt a Jelentkezési lapon!)

A Bevezető Csomagot a díj befizetése után bármikor elkezdheted, amikor számodra megfelelő. Befizetés után először a Biztonságban a testedben kurzushoz kapsz hozzáférést, majd 4 hét múlva a Szorongás, Pánik kurzushoz. Azért nem egyszerre, hogy legyen időd és lehetőséged a legfontosabb alapozást megfelelően elsajátítani, begyakorolni és integrálni. Erre épül minden további a Test-Alapú ÖnMunkában. Ha már most tudod, hogy a Testbelakás Iskoláját is szeretnéd elvégezni, akkor érdemes mihamarabb belevágnod a Bevezető csomagba, így már alapos előkészületekkel és tapasztalásokkal érkezel majd meg a TBI-be.

FIGYELEM! Ez a Bevezető csomag semmiképp nem reprezentálja és helyettesíti a Testbelakás Iskolája 5 hónapos nagykurzusának szisztematikusan felépített programját. Ez a csomag egy alapos ízelítő, melynek segítségével elkezdhetsz biztonságos alapokat építeni és fontos, gyakorlati tapasztalatokat szerezni a test-alapú önismereti munkáról. A Testbelakás Iskolájáról részletes tájékoztatót olvashatsz, ajánlom figyelmedbe.

A BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN (BT) KURZUS RÉSZLETES LEÍRÁSA ÉS TEMATIKÁJA

(Kb. 12 órányi videós-audiós anyag + 60 oldal Segédlet)​

A modern ember generációk óta nem a testében él. Legtöbbünk a feje felett, a teste előtt, illetve a teste felszínén „lakik” energetikailag, a sok gondolkodás, az állandó rohanás, és a testünkből való krónikus „kiköltözés” miatt. A különböző traumák és az érzelmeinktől, érzéseinktől való elszakadás következtében a testünk különböző területeit elhagytuk és lényünk teljesen fragmentált, töredezett. Így nincs fizikai otthonunk, sosem tudunk megérkezni, sosem tudunk biztonsággal megpihenni és megnyugodni. Mivel nem ismerjük a biológiánk, fiziológiánk, idegrendszerünk, érzelmeink, testérzeteink, elménk működését, ezért megtanulunk FÉLNI is mindattól, ami a testünkben zajlik, és amit „nem normálisnak” hiszünk. Ennek következtében folyamatosan odakint vagy a gondolataink között keressük a megpihenést, megérkezést, megnyugvást, biztonságot – sokszor szerfüggőségek és viselkedési kényszerek formájában. Csakhogy ezek legfeljebb átmeneti enyhülést hozhatnak. Emellett energetikailag és érzelmileg másokkal össze vagyunk gabalyodva, ami szintén sok feszültséget okoz. Végül pedig lényünk bölcsessége is a testünkben lakik, amihez csak akkor férünk hozzá teljesen, ha a testünket szép fokozatosan visszaigényeljük és belakjuk.

Ahhoz, hogy biztonsággal elkezdhessünk megérkezni a testünkbe, hogy a TESTÜNK LEHESSEN AZ A BIZTONSÁGOS, MEGTARTÓ OTTHON, amire ki van találva, MAGÁVAL A TESTTEL, A BENNE „ALAPFELSZERELTSÉGKÉNT” OTT LEVŐ ANATÓMIAI STRUKTÚRÁKKAL és eszközökkel érdemes tudatosan dolgozni.

A test-elme bármilyen működései mind természetes állapotok, NEM HIBÁK, és fontos üzeneteket hordoznak. Ha megtanulod, hogy a biológiai-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodat megfigyeld, beazonosítsd, majd a minikurzus során tanult számos eszköz segítségével önszabályozást kezdesz tanulni, megtapasztalod, hogy képes vagy tudatosan is ráhatni az idegrendszeri-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodra. Mindeközben pedig nem letagadod vagy elfojtod a nehéz, fájdalmas jelenségeket, érzeteket, hanem egyre nagyobb megértéssel kapcsolódsz össze velük is. Így egyre fejlődik az a készséged, hogy az életenergiákat át tudod engedni, nem akadnak el a szervezetedben, belül okozva bajokat.

Létfontosságú tapasztalatot szereznünk arról is, hogy lényünk, a legfinomabb szintjén AZ ÁLLANDÓSÁG, A BÉKESSÉG, A NYUGALOM DIMENZIÓJA, AMI MINDIG ELÉRHETŐ, mindannyiunk számára megtapasztalható rendszeres, célzott, értő gyakorlással. Ami által sokkal reziliensebbé válunk ebben a mindenkit erősen cibáló világban. Ez egy VALÓDI IDENTITÁS-VÁLTÁS, ami idővel a mindenpillanatainkban is mindig velünk van, mivel az egész testben áthatóvá, elérhetővé válik. Innentől kezdve a külső és belső történések, érzelmek, energiák, gondolatok nem „rángatnak” minket, mert már nem velük azonosulunk. Mindez gondolati szinten nem megtapasztalható.

Ez egy HOSSZÚ FOLYAMAT, mindenkinél más tempóban történik, nem szabad és nem is lehet siettetni. A minikurzusunk gyakorlatai CSUPÁN ÍZELÍTŐT nyújtanak egy sokkal hosszabb, szisztematikusan, értőn felépített folyamathoz, de ha rendszeresen végzed őket, erőteljes alapokat tudsz elkezdeni építeni.

A kurzus anyagához való hozzáféréshez mindenképp szükség van Facebook fiókra, mert az anyagok egy FB zárt csoportba lesznek feltöltve. Ebben a csoportban lehet megosztani, kizárólag az anyaghoz kapcsolódóan, nem pedig magán jellegű problémákról. A csoporttagság 4 hónapig tart, addig van hozzáférésed a videós formátumú tréningekhez és gyakorlatokhoz. Az audió formátumú anyagok és írásos segédletek letölthetők, így bármikor használhatod őket később is.

Amennyiben egyéni figyelemre is szükséged van, 4 mellettem, általam képzett Kolléga elérhetőségét meg fogod kapni, erről is a FB csoportban fogok tájékoztatást adni.

Ez egy JÓL FELÉPÍTETT, ÁTGONDOLT, SOK ÉVES TAPASZTALATON ALAPULÓ ÖNÁLLÓ TANULÁSI ÉS GYAKORLÁSI program, ami akkor való számodra, ha úgy ismered magad, hogy valóban el is sajátítod az ismereteket és elvégzed a gyakorlatokat. És csak ebben az esetben tudja azt nyújtani, amire ki van találva. Annak, hogy megveszed, utána nem csinálod meg, semmi értelme. Én is olyan emberekkel szeretek együtt dolgozni, akik elvégzik azt, ami a részükről elvégezhető. Márpedig ebben a programban minden darabka olyan, amit csak magad számára tudsz megnézni, felfedezni és GYAKOROLNI. Megköszönöm, ha ennek fényében, csak komoly szándékkal jelentkezel.

A Bevezető csomag a Test-Alapú ÖnMunka online nagykurzusának, a Testbelakás Iskolájának a bevezetője, előfeltétele is. Vagyis, ha tervezed az azon való részvételt, akkor ezt a kurzust mindenképp el kell végezned.

A Biztonságban a Testedben kurzus témakörei és tartalma

 • Elmélet: Tréning videó – A testünk veleszületett, „beépített” idegrendszeri, fiziológiai, anatómiai struktúrái, melyek úgy vannak kitalálva, hogy elősegítsék azt, hogy biztonságban érezzük magunkat a testünkben. Bolygóideg (vagus nervus) – a test információs autópályarendszere; strukturális alapzatok a testben – földeltség, amire ráengedheted magad; fascia – a belső koherenciánk dimenziója; autonóm idegrendszer alapok (AIR); az AIR minden más szervrendszerre hat; túlélő válaszok, stresszválaszok, lazító válasz; polivagális elmélet, neurocepció; tolerancia ablak; testtudatosság, testbelakás, megtestesülés; fiziológiai, energetikai, tudati szintű megnyugvás; a fiziológia vezérli a történések gondolati értelmezését – alulról felfelé; miért nem elegendő a gondolati szinttel foglalkozni; miért nem biztonságos mindenki számára a meditáció; idegrendszer- és traumatudatosság; idegrendszerünk és testünk érzelmi energiákat kezelő, feldolgozó kapacitása; toxikus és gyulladáscsökkentő életmód. (Időtartam kb. 3 óra) + Írásos segédlet + További ajánlott videók ezekben a témákban.
 • Gyakorlat: Videós formátumban vezetett és bemutatott, egyedi gyakorlatsorozat az elméleti témakörök fizikai, testi szinten történő alkalmazására. Rendszeresen végzendő. (Időtartam kb. 80 perc)
 • Elmélet + Gyakorlat: Videós formátumban – Gondolati és érzelmi önvizsgálat és megnyugvás; 2 gondolati/érzelmi önvizsgálati módszer bemutatása + 2 egyszerű önvizsgálati bemutatás klienssel. + Írásos segédlet. Önállóan végezhetők a segédanyagok és a demo alapján. (Időtartam összesen 2 óra 45 perc)
 • Audió gyakorlatok, saját eszközre letölthetők: Szociális vagus stimulálása (18 perc), Energiaközpontok stimulálása hanggal (20 perc), Has-emésztőrendszer-vagus ideg gyakorlat (32 perc), Feldenkrais 5 fő vonal és csontok gyakorlat (16 perc). Letölthetők, rendszeresen végzendők. (Időtartamuk összesen: 86 perc) + Írásos segédlet a gyakorlatok végzéséhez.

 

BÓNUSZ anyagok:

 • Donna Eden-féle Napi Energiarutin és Neurolimfatikus pontok masszázsa gyakorlatok, videós formában. Rendszeresen végzendők. (Időtartam: 13 perc és 8 perc)
 • Belső mosoly Tao csikung gyakorlat, letölthető audió formában. (27 perc)
 • Videós beszélgetés Török Gabriella, Germán gyógytudomány oktatóval. Hogyan segít a Germán Gyógytudomány biztonságban lenni a testünkben és nyugalomban az elménkben? Milyen lehetséges biológiai válaszaink lehetnek a „koronavírusos” időkben? (96 perc)
 • Videós beszélgetés Szommer Gabriella, Fascia Bodywork és Fascia Connector oktató, Craniosacralis Bodywork oktatóval + rövid fascia bodywork gyakorlatok ízelítő. (Időtartam: 84 perc)

A SZORONGÁS, FÉLELEM, PÁNIK (SZFP) KURZUS RÉSZLETES LEÍRÁSA ÉS TEMATIKÁJA

(Kb. 8 órányi videós és audiós anyag)

A Szorongás, Félelem, Pánik (SZFP) kurzus olyan elméleti és gyakorlati anyagokat tartalmaz, melyek nem csupán 10+ évnyi ehhez kapcsolódó tanulmányaimból, hanem az agy- és idegtudomány legfrissebb kutatási eredményeiből is ízelítőt adnak. Azért „csak” ízelítőt, mert egy ekkora kurzus keretein belül nem célom és nem is lehetséges alapos, mély feltáró és traumafeldolgozó munkát is végezni, ami elengedhetetlen feltétele a szorongás hosszú távú „kezelésének”. 

Ezt a rövid videót is ajánlom megnézésre, ha “professzionális” szorongó vagy. És olvass még tovább a videó alatt.

Ugyanakkor a tematika abszolút nem csak szorongás és pánik esetén hatékony, hanem a legalapvetőbb idegrendszeri, önszabályozó működéseid megértését és gyakorlati modulálását célozza. Ebbe a csomagba teszem bele a 2021. tavaszán legfrissebben “összeérlelt” elméletet és gyakorlatokat, melyek nagy támogatásodra lehetnek.

Mielőtt belevágsz az SZFP kurzusba, mindenképp ALAPOSAN sajátítsd el a Biztonságban a testedben, nyugalomban az elmédben kurzus anyagát!

Az SZFP kurzus témakörei és tartalma

 1. A szorongás típusai: mi mindent nevezünk szorongásnak. A Szorongás, mint Evolúciós Túlélőprogram – videós előadás: Bármennyire furcsának tűnik, a szorongás INTELLIGENS biológiai program, mely a túlélésünket szolgálja. Ha megérted, miért működik így az agyad, pontosan mi is történik ilyenkor az idegrendszeredben, hogy miért akarnál MINDENKÉPP és AZONNAL elmenekülni a szorongás sürgető érzeteitől, és hogy az elmenekülés által csupán még mélyebbre huzalozod a szorongás-programot az agyi idegpályáidba, illetve KRÓNIKUS SZORONGÁS-SPIRÁLBA kerülsz, akkor könnyebb lehet elkezdeni MÁSKÉPPEN MEGKÖZELÍTENI ezt az egész témát. Elmenekülés és eltüntetni akarás helyett MEGÉRTÉS, ÖSSZEKAPCSOLÓDÁS, IDEGRENDSZERI ÁTHUZALOZÁS, TESTBEN LEFELÉ ELNYUGVÁS. Elméleti és gyakorlati levezetés a miértről és a HOGYANról.

  További témák: a szorongás energetikai mintázatai; tévhitek a szorongással kapcsolatban; táplálkozási és táplálék-kiegészítő ajánlások; mire is fontos figyelned a hétköznapi életedben, kapcsolataidban, helyzeteidben. Lényed idegrendszeren túli dimenziójának megtestesítése.

 2. Szorongás, Pánikroham és Betegség-Szorongás a Germán Gyógytudomány megközelítésében: Értsd meg a Biológiádat! – Videós beszélgetés Török Gabriella germán gyógytudomány oktatóval.
 3. Test- és Idegrendszer-Alapú, letölthető audió gyakorlatok:
 • Okéság, Rendbenlevőség audió gyakorlat
 • Engedd rá magad a fő Alapzatokra – Lefelé elnyugvás, audió gyakorlat
 • Testbelakás és Testbirtoklás egyszerű változat, audió gyakorlat
 • Hogyan maradj együtt a szorongás, a pánik és a bizonytalanság szorongató testérzeteivel – elmélet és szöveges gyakorlat
 • Sétálós Szorongásoldó Test- és Idegrendszer-Tudatosság audió gyakorlat

A Szorongás, Félelem, Pánik (SZFP) kurzus olyan elméleti és gyakorlati anyagokat tartalmaz, melyek nem csupán 10+ évnyi ehhez kapcsolódó tanulmányaimból, hanem az agy- és idegtudomány legfrissebb kutatási eredményeiből is ízelítőt adnak. Azért „csak” ízelítőt, mert egy ekkora kurzus keretein belül nem célom és nem is lehetséges alapos, mély feltáró és traumafeldolgozó munkát is végezni, ami elengedhetetlen feltétele a szorongás hosszú távú „kezelésének”.

Ugyanakkor a tematika abszolút nem csak szorongás és pánik esetén hatékony, hanem a legalapvetőbb idegrendszeri, önszabályozó működéseid megértését és gyakorlati modulálását célozza. Ebbe a csomagba teszem bele a 2021. tavaszán legfrissebben “összeérlelt” elméletet és gyakorlatokat, melyek nagy támogatásodra lehetnek.

Mielőtt belevágsz az SZFP kurzusba, mindenképp ALAPOSAN sajátítsd el a Biztonságban a testedben, nyugalomban az elmédben kurzus anyagát!

A Bevezető kurzuscsomag anyagához való hozzáféréshez mindenképp szükség van Facebook fiókra.

JELENTKEZNI ENNEK A JELENTKEZÉSI LAPNAK A KITÖLTÉSÉVEL TUDSZ. (Ha 2020-ban már elvégezted a Biztonságban a testedben kurzust, és a Szorongás, Pánik kurzushoz szeretnél hozzáférést, jelezd ezt a Jelentkezési lapon!)

A Bevezető Csomagot a díj befizetése után bármikor elkezdheted, amikor számodra megfelelő. Befizetés után először a Biztonságban a testedben kurzushoz kapsz hozzáférést, majd 4 hét múlva a Szorongás, Félelem, Pánik kurzushoz. Azért nem egyszerre, hogy legyen időd és lehetőséged a legfontosabb alapozást megfelelően elsajátítani, begyakorolni és integrálni. Erre épül minden további a Test-Alapú ÖnMunkában.

A BEVEZETŐ ONLINE KURZUS CSOMAG DÍJA

A BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN + SZORONGÁS, FÉLELEM, PÁNIK KURZUSOKBÓL ÁLLÓ BEVEZETŐ CSOMAG DÍJA: 39.900 Ft (ÁFA-mentes)

Ha a Biztonságban a Testedben kurzust önmagában már korábban elvégezted, akkor a Szorongás, Félelem, Pánik kurzus ára 15.000 Ft. Jelezd ezt a fenti Jelentkezési lap kitöltésekor.

FIGYELEM! Ez a Bevezető csomag semmiképp nem helyettesíti a Testbelakás Iskolája szisztematikusan felépített, 5 hónapos folyamatát. A Bevezető csomag önmagában már csak június 30-ig elkezdhető, utána csak a TBI-vel együtt. A Testbelakás Iskolájáról itt olvashatsz részletes bemutatást: