Test-Elme-TudatBelakás Iskolája Bevezetö Online Kurzus Csomag

BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN, NYUGALOMBAN AZ ELMÉDBEN +
SZORONGÁS, FÉLELEM, PÁNIK KURZUSOK EGY BŐVÜLT, MEGÚJULT CSOMAGBAN (A BELSŐ, TAPASZTALATI STABILITÁS ÉS IDEGRENDSZERI HARMONIZÁLÁS ALAPJAI)

22 órányi videós-audiós anyag, 40+ oldalas Segédlet, 4 hónapos hozzáférés + FB csoportos támogatás + Egyéni konzultációs lehetőség. Kérlek, hogy figyelmesen olvasd el végig a lenti részletes tájékoztatót, a kurzus árát az oldal alján találod.

JÚLIUS 31-IG MEGHOSSZABBÍTVA: 20%-OS KEDVEZMÉNNYEL VÁRLAK SZERETETTEL! A Test-Elme-TudatBelakás és Neurobiológiai Traumafeldolgozás Iskolája (TBI) Bevezető kurzus csomagjával. A Bevezető csomag továbbra is a TBI megújult Mentorprogramjának előfeltétele. Vagyis, ha tudod, hogy azt is szeretnéd elvégezni, érdemes mihamarabb belevágnod a gyakorlásba.
2023-ban beépítettem szenzációs, innovatív, idegtudományi és neurobiológiai felfedezéseken alapuló Havening Technika® alapjait a Bevezető kurzuscsomagba (erről a Havening menüpontban olvashatsz), és átfésültem, áramvonalasítottam, átláthatóbbá tettem a tematikát.

Oravecz Andrea vagyok, szeretettel üdvözöllek. A Test-Elme-TudatBelakás eszköztára 15 éves tanulási, gyakorlási, öntapasztalási, tanítási folyamatomon alapszik, és a szomatikus, elme és tudati módszertanok és traumafeldolgozó technikák egyedülálló, modern, letesztelt és idegtudományi alapokon is nyugvó ötvözete. 2010 óta sok száz tréningnapot és sok ezer egyéni konzultációt tartottam. Minderről részletesen a Rólam menüpontban olvashatsz.

Ezzel a TAPASZTALATI, GYAKORLATI online csomaggal tudod megkezdeni a Test-Elme-TudatBelakás gyakorlását és tanulmányozását. A lényeg nálunk a fontos megértések mellett a belső stabilitásra ható ÖNTAPASZTALÁS, amit az idegrendszerre, test-érzékelésre, testtudatosságra, önszabályozásra ható ún. neuroszenzoros /pszichoszenzoros, testkapcsolódó, testbelakó és Havening GYAKORLATOK RENDSZERES VÉGZÉSÉVEL valósítunk meg! Ez nem edzés vagy testgyakorlás, és nem igényel fizikai erőnlétet. Az elméleti anyagok megnézése, elolvasása önmagában semmilyen komoly változást nem fog hozni az életedbe. Ez egy önállóan, a saját időbeosztásodban végzendő tanulási-gyakorlási program, melynek során örömmel támogatlak az erre szolgáló fórumon, akár napi szinten. Ez a folyamat akkor való számodra, ha elköteleződsz a gyakorlás mellett és megteremted ennek időbeli és térbeli feltételeit.

A Bevezető kurzus anyagainak hatékony elsajátításában mellettem és velem is képződött, csodás Segítő kollégáim támogatnak egyéni konzultációs folyamatban is. A megújuló TBI Mentorprogramban pedig én végzem a Havening Technika alapú, már (trauma)feldolgozást célzó egyéni konzultációkat. Erről a kurzusban kapsz tájékoztatást.

A kurzust vezeti: Oravecz Andrea, test-elme-tudat önismereti oktató, test-elme önvizsgálati facilitátor, test-alapú és Havening technika trauma tanár, meditációs és megtestesülés oktató

Még 2020. áprilisában, a „vírusos világhelyzet” indulásának apropóján összeállítottam egy sok éves tapasztalatból táplálkozó online kurzust, a Biztonságban a Testedben, Nyugaomban az Elmédben címűt. Ebben az elméleti alapozás mellett gyakorlati eszközöket adok át számodra ahhoz, hogy az egyre cibálóbb külvilágban elkezdhesd tapasztalati szinten élni a belső stabilitást: ELKEZDHESS VALÓBAN BIZTONSÁGBAN ÉLNI A TESTEDBEN, ami mind az idegrendszered, a fiziológiád, az érzelmeid, a személyiséged, mind pedig lényed legfinomabb dimenziójának OTTHONA is.

2021. elején egy kifejezetten Szorongás, Félelem, Pánik témájú kurzussal kiegészítettem a korábbit, mert ez az a téma, ami mindenkit érint, még akkor is, ha nem tudatos rá. Egész kultúránk félelem-alapú, ami rengeteg szorongást generál bennünk. A tematika ugyanakkor abszolút nem csak szorongás és pánik esetén hatékony, hanem a legalapvetőbb idegrendszeri, önszabályozó működéseid megértését és gyakorlati modulálását célozza. Ebbe a kurzusba is olyan „összeérlelt” elméletet és gyakorlatokat tettem bele, melyek az életed minden területén nagy támogatásodra lehetnek.

2023-ban pedig a szenzációs, idegtudományra és neurobiológiára épülő Havening Technika@ alapjait építettem be a Bevezető kurzuscsomagba, és átfésültem, áramvonalasítottam, átláthatóbbá tettem a tematikát.

A Bevezető csomagról videós formában is mesélek, amit itt lentebb tudsz megnézni. Ez még korábban készült videó, mostanra a fenti információkkal kiegészítve hallgasd.

MINDENKÉPP OLVASD EL A RÉSZLETES LEÍRÁST ÉS TEMATIKÁT LENTEBB!

A kurzus anyagához való hozzáféréshez mindenképp szükség van Facebook fiókra.

A kurzushoz 4 hónapos FB csoportos támogatás jár, ami óriási extra, ha kihasználod, és kérdezel, megosztasz. Az audió gyakorlatok és Segédletek letölthetők, tehát a 4 hónapos tagság lejártával is használhatod őket.

JELENTKEZNI A JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSÉVEL  tudsz, lentebb találod. A kurzus árát a lap alján találod, de kérlek, olvasd el az addig található infókat is. 🙂

A Bevezető Csomagot a díj befizetése után azonnal elkezdheted. Ha már most tudod, hogy a Test-Elme-TudatBelakás Iskolájának Mentorprogramját is szeretnéd elvégezni, akkor érdemes mihamarabb belevágnod a Bevezető csomagba, mert kívánatos, hogy egy kb. 2 hónapnyi gyakorlás, tanulás után, alapos előkészületekkel és tapasztalásokkal érkezz majd meg a TBI-be. Ha a Mindennapi Függőségeink tematikus kurzust is kéred a Bevezetővel együtt, ahhoz 2 hónap múlva fogsz hozzáfárást kapni, így már erős alapokkal kezdheted majd el.

FIGYELEM! Ez a Bevezető kurzuscsomag semmiképp nem reprezentálja és helyettesíti a Test-Elme-TudatBelakás és Neurobiológiai Traumafeldolgozás Iskolája Mentorprogramjának és nagykurzusának szisztematikusan felépített, egyéni (trauma)feldolgozást is végző programját. Ez a csomag egy alapos ízelítő, melynek segítségével elkezdhetsz biztonságos alapokat építeni és fontos, gyakorlati tapasztalatokat szerezni a test-elme-tudat alapú önismereti munkáról és az önbelakásról. A megújult Test-Elme-TudatBelakás Iskolájáról (2023. szeptemberben fejeztem be az átalakítást) részletes tájékoztatót olvashatsz, ajánlom figyelmedbe.

A BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN (BT) KURZUS RÉSZLETES LEÍRÁSA ÉS TEMATIKÁJA

(Kb. 14 órányi videós-audiós anyag + 40 oldalas, megújult Segédlet)

A modern ember generációk óta nem a testében él. Legtöbbünk a feje felett, a teste előtt, illetve a teste felszínén „lakik” energetikailag, a sok gondolkodás, az állandó rohanás, és a testünkből való krónikus „kiköltözés” miatt. A különböző traumák és az érzelmeinktől, érzéseinktől való elszakadás következtében a testünk különböző területeit elhagytuk és lényünk teljesen fragmentált, töredezett. Így nincs fizikai otthonunk, sosem tudunk megérkezni, sosem tudunk biztonsággal megpihenni és megnyugodni. Mivel nem ismerjük a biológiánk, fiziológiánk, idegrendszerünk, érzelmeink, testérzeteink, elménk működését, ezért megtanulunk FÉLNI is mindattól, ami a testünkben zajlik, és amit „nem normálisnak” hiszünk. Ennek következtében folyamatosan odakint vagy a gondolataink között keressük a megpihenést, megérkezést, megnyugvást, biztonságot – sokszor szerfüggőségek és viselkedési kényszerek formájában. Csakhogy ezek legfeljebb átmeneti enyhülést hozhatnak. Emellett energetikailag és érzelmileg másokkal össze vagyunk gabalyodva, ami szintén sok feszültséget okoz. Végül pedig lényünk bölcsessége is a testünkben lakik, amihez csak akkor férünk hozzá teljesen, ha a testünket szép fokozatosan visszaigényeljük és belakjuk.

Ahhoz, hogy biztonsággal elkezdhessünk megérkezni a testünkbe, hogy a TESTÜNK LEHESSEN AZ A BIZTONSÁGOS, MEGTARTÓ OTTHON, amire ki van találva, MAGÁVAL A TESTTEL, A BENNE „ALAPFELSZERELTSÉGKÉNT” OTT LEVŐ ANATÓMIAI STRUKTÚRÁKKAL és eszközökkel érdemes tudatosan dolgozni.

A test-elme bármilyen működései mind természetes állapotok, NEM HIBÁK, és fontos üzeneteket hordoznak. Ha megtanulod, hogy a biológiai-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodat megfigyeld, beazonosítsd, majd a minikurzus során tanult számos eszköz segítségével önszabályozást kezdesz tanulni, megtapasztalod, hogy képes vagy tudatosan is ráhatni az idegrendszeri-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodra. Mindeközben pedig nem letagadod vagy elfojtod a nehéz, fájdalmas jelenségeket, érzeteket, hanem egyre nagyobb megértéssel kapcsolódsz össze velük is. Így egyre fejlődik az a készséged, hogy az életenergiákat át tudod engedni, nem akadnak el a szervezetedben, belül okozva bajokat.

Létfontosságú tapasztalatot szereznünk arról is, hogy lényünk, a legfinomabb szintjén AZ ÁLLANDÓSÁG, A BÉKESSÉG, A NYUGALOM DIMENZIÓJA, AMI MINDIG ELÉRHETŐ, mindannyiunk számára megtapasztalható rendszeres, célzott, értő gyakorlással. Ami által sokkal reziliensebbé válunk ebben a mindenkit erősen cibáló világban. Ez egy VALÓDI IDENTITÁS-VÁLTÁS, ami idővel a mindenpillanatainkban is mindig velünk van, mivel az egész testben áthatóvá, elérhetővé válik. Innentől kezdve a külső és belső történések, érzelmek, energiák, gondolatok nem „rángatnak” minket, mert már nem velük azonosulunk. Mindez gondolati szinten nem megtapasztalható.

Ez egy HOSSZABB FOLYAMAT, mindenkinél más tempóban történik, nem szabad és nem is lehet siettetni. A kurzusunk gyakorlatai CSUPÁN ÍZELÍTŐT nyújtanak egy sokkal hosszabb, szisztematikusan, értőn felépített folyamathoz, de ha rendszeresen végzed őket, erőteljes alapokat tudsz elkezdeni építeni.

A kurzus anyagához való hozzáféréshez mindenképp szükség van Facebook fiókra, mert az anyagok egy FB zárt csoportba lesznek feltöltve. Ebben a csoportban lehet megosztani, kizárólag az anyaghoz kapcsolódóan, nem pedig magán jellegű problémákról. A csoporttagság 4 hónapig tart, addig van hozzáférésed a videós formátumú tréningekhez és gyakorlatokhoz. Az audió formátumú anyagok és az írásos Segédlet letölthetők, így bármikor használhatod őket később is.

Ez egy JÓL FELÉPÍTETT, ÁTGONDOLT, SOK ÉVES TAPASZTALATON ALAPULÓ ÖNÁLLÓ TANULÁSI ÉS GYAKORLÁSI program, ami akkor való számodra, ha úgy ismered magad, hogy valóban el is sajátítod az ismereteket és elvégzed a gyakorlatokat. És csak ebben az esetben tudja azt nyújtani, amire ki van találva. Annak, hogy megveszed, utána nem csinálod meg, semmi értelme. Én is olyan emberekkel szeretek együtt dolgozni, akik elvégzik azt, ami a részükről elvégezhető. Márpedig ebben a programban minden darabka olyan, amit csak magad számára tudsz megnézni, felfedezni és GYAKOROLNI. Megköszönöm, ha ennek fényében, csak komoly szándékkal jelentkezel.

A Bevezető csomag a 2023-ban megújuló Test-Elme-TudatBelakás Iskolájának a bevezetője, előfeltétele is. Vagyis, ha tervezed az azon való részvételt, akkor ezt a kurzust mindenképp el kell végezned + mellé az egyik ajánlott Segítő kollégámmal egy 3 alkalmas, kedvező díjazású online egyéni konzultációs csomagban is dolgoznod. Erről infókat a kurzusban fogsz kapni.

A Biztonságban a Testedben kurzus témakörei és tartalma

 • ÚJ ALAPOZÓ VIDEÓ A BEVEZETŐ CSOMAGHOZ (2023. FEBRUÁRJÁBAN) (57 perc) + ÚJ VIDEÓS HAVENINGES OKÉSÁG + ERŐFORRÁSOLÁS + KÉRDÉSSEL NYITÁS GYAKORLAT, 35 perc.
 • Elmélet: Tréning videó – A testünk veleszületett, „beépített” idegrendszeri, fiziológiai, anatómiai struktúrái, melyek úgy vannak kitalálva, hogy elősegítsék azt, hogy biztonságban érezzük magunkat a testünkben. Bolygóideg (vagus nervus) – a test információs autópályarendszere; strukturális alapzatok a testben – földeltség, amire ráengedheted magad; fascia – a belső koherenciánk dimenziója; autonóm idegrendszer alapok (AIR); az AIR minden más szervrendszerre hat; túlélő válaszok, stresszválaszok, lazító válasz; polivagális elmélet, neurocepció; tolerancia ablak; testtudatosság, testbelakás, megtestesülés; fiziológiai, energetikai, tudati szintű megnyugvás; a fiziológia vezérli a történések gondolati értelmezését – alulról felfelé; miért nem elegendő a gondolati szinttel foglalkozni; miért nem biztonságos mindenki számára a meditáció; idegrendszer- és traumatudatosság; idegrendszerünk és testünk érzelmi energiákat kezelő, feldolgozó kapacitása; toxikus és gyulladáscsökkentő életmód. (Időtartam kb. 3 óra) + Írásos segédlet + További ajánlott videók ezekben a témákban.
 • Gyakorlat: Videós formátumban vezetett és bemutatott, egyedi gyakorlatsorozat az elméleti témakörök fizikai, testi szinten történő alkalmazására. Rendszeresen végzendő. (Időtartam kb. 80 perc)
 • Elmélet + Gyakorlat: Elme és Érzelmi Mechnizmusok videók – Gondolati és érzelmi önvizsgálat és megnyugvás; 2 gondolati/érzelmi önvizsgálati módszer bemutatása + 2 egyszerű önvizsgálati bemutatás klienssel. + Írásos segédlet. Önállóan végezhetők a segédanyagok és a demo alapján. (Időtartam összesen 2 óra 45 perc)
 • Audió gyakorlatok, saját eszközre letölthetők: Szociális vagus stimulálása (18 perc), Energiaközpontok stimulálása hanggal (20 perc), Has-emésztőrendszer-vagus ideg gyakorlat (32 perc). Letölthetők, rendszeresen végzendők. (Időtartamuk összesen: 86 perc) + Írásos segédlet a gyakorlatok végzéséhez.
 • 2023-ban újként került be a tematikába egy Havening Technika alapú Elméleti videó és egy Havening Technika Erőforrásolás videós gyakorlat.

 

BÓNUSZ anyagok:

 • Donna Eden-féle Napi Energiarutin és Neurolimfatikus pontok masszázsa gyakorlatok, videós formában. Rendszeresen végzendők. (Időtartam: 13 perc és 8 perc
 • Videós beszélgetés Török Gabriella, Germán gyógytudomány oktatóval. Hogyan segít a Germán Gyógytudomány biztonságban lenni a testünkben és nyugalomban az elménkben? Milyen lehetséges biológiai válaszaink lehetnek a „koronavírusos” időkben? (96 perc)
 • Videós beszélgetés Szommer Gabriella, Fascia Bodywork és Fascia Connector oktató, Craniosacralis Bodywork oktatóval + rövid fascia bodywork gyakorlatok ízelítő. (Időtartam: 84 perc)

A SZORONGÁS, FÉLELEM, PÁNIK (SZFP) KURZUS RÉSZLETES LEÍRÁSA ÉS TEMATIKÁJA

(Kb. 8 órányi videós és audiós anyag)

A Szorongás, Félelem, Pánik (SZFP) kurzus olyan elméleti és gyakorlati anyagokat tartalmaz, melyek nem csupán 10+ évnyi ehhez kapcsolódó tanulmányaimból, hanem az agy- és idegtudomány legfrissebb kutatási eredményeiből is ízelítőt adnak. Azért „csak” ízelítőt, mert egy ekkora kurzus keretein belül nem célom és nem is lehetséges alapos, mély feltáró és traumafeldolgozó munkát is végezni, ami elengedhetetlen feltétele a szorongás hosszú távú „kezelésének”. 

Ezt a rövid videót is ajánlom megnézésre, ha „professzionális” szorongó vagy. És olvass még tovább a videó alatt.

Ugyanakkor a tematika abszolút nem csak szorongás és pánik esetén hatékony, hanem a legalapvetőbb idegrendszeri, önszabályozó működéseid megértését és gyakorlati modulálását célozza. Ebbe a csomagba teszem bele a 2021. tavaszán legfrissebben „összeérlelt” elméletet és gyakorlatokat, melyek nagy támogatásodra lehetnek.

Az SZFP kurzus témakörei és tartalma

 1. A szorongás típusai: mi mindent nevezünk szorongásnak. A Szorongás, mint Evolúciós Túlélőprogram – videós előadás: Bármennyire furcsának tűnik, a szorongás INTELLIGENS biológiai program, mely a túlélésünket szolgálja. Ha megérted, miért működik így az agyad, pontosan mi is történik ilyenkor az idegrendszeredben, hogy miért akarnál MINDENKÉPP és AZONNAL elmenekülni a szorongás sürgető érzeteitől, és hogy az elmenekülés által csupán még mélyebbre huzalozod a szorongás-programot az agyi idegpályáidba, illetve KRÓNIKUS SZORONGÁS-SPIRÁLBA kerülsz, akkor könnyebb lehet elkezdeni MÁSKÉPPEN MEGKÖZELÍTENI ezt az egész témát. Elmenekülés és eltüntetni akarás helyett MEGÉRTÉS, ÖSSZEKAPCSOLÓDÁS, IDEGRENDSZERI ÁTHUZALOZÁS, TESTBEN LEFELÉ ELNYUGVÁS. Elméleti és gyakorlati levezetés a miértről és a HOGYANról.

  További témák: a szorongás energetikai mintázatai; tévhitek a szorongással kapcsolatban; táplálkozási és táplálék-kiegészítő ajánlások; mire is fontos figyelned a hétköznapi életedben, kapcsolataidban, helyzeteidben. Lényed idegrendszeren túli dimenziójának megtestesítése.

 2. Szorongás, Pánikroham és Betegség-Szorongás a Germán Gyógytudomány megközelítésében: Értsd meg a Biológiádat! – Videós beszélgetés Török Gabriella germán gyógytudomány oktatóval.
 3. Test- és Idegrendszer-Alapú, letölthető audió gyakorlatok:
 • Okéság, Rendbenlevőség audió gyakorlat
 • Engedd rá magad a fő Alapzatokra – Lefelé elnyugvás, audió gyakorlat
 • Testbelakás és Testbirtoklás egyszerű változat, audió gyakorlat
 • Hogyan maradj együtt a szorongás, a pánik és a bizonytalanság szorongató testérzeteivel – elmélet és szöveges gyakorlat
 • Sétálós Szorongásoldó Test- és Idegrendszer-Tudatosság audió gyakorlat

A Szorongás, Félelem, Pánik (SZFP) kurzus olyan elméleti és gyakorlati anyagokat tartalmaz, melyek nem csupán 10+ évnyi ehhez kapcsolódó tanulmányaimból, hanem az agy- és idegtudomány legfrissebb kutatási eredményeiből is ízelítőt adnak. Azért „csak” ízelítőt, mert egy ekkora kurzus keretein belül nem célom és nem is lehetséges alapos, mély feltáró és traumafeldolgozó munkát is végezni, ami elengedhetetlen feltétele a szorongás hosszú távú „kezelésének”.

Ugyanakkor a tematika abszolút nem csak szorongás és pánik esetén hatékony, hanem a legalapvetőbb idegrendszeri, önszabályozó működéseid megértését és gyakorlati modulálását célozza.

A Bevezető kurzuscsomag anyagához való hozzáféréshez mindenképp szükség van Facebook fiókra.

A kurzus díja még egy picivel lentebb található. 🙂 Jelentkezni ennek a Jelentkezési lapnak a pontos kitöltésével kérlek:

A Bevezető Csomagot a díj befizetése után azonnal elkezdheted.

A BEVEZETŐ ONLINE KURZUS CSOMAG DÍJA:

A BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN, NYUGALOMBAN AZ ELMÉDBEN + SZORONGÁS, FÉLELEM, PÁNIK KURZUSOKBÓL ÁLLÓ BŐVÍTETT, MEGÚJULT BEVEZETŐ CSOMAG DÍJA: 49.900 Ft (ÁFA-mentes) – JÚLIUS 31-IG: 39.900 Ft! + Emellé kedvezményes áron, 10.000 Ft-ért kérheted a nagyon értékes Mindennapi Függőségeink kurzust. (12 órányi elméleti + gyakorlati anyag. Részletes információt a Tematikus kurzusok menüpont alatt találsz, 6 hónapos hozzáférés.)

FIGYELEM! Ez a Bevezető csomag semmiképp nem helyettesíti a Test-Elme-TudatBelakás és Neurobiológiai Traumafeldolgozás Iskolája (TBI) szisztematikusan felépített, több hónapos, velem történő egyéni konzultációval is támogatott folyamatát. A Bevezető csomag a TBI előfeltétele. A 2023 őszére szintén megújult Test-Elme-TudatBelakás és Neurobiológiai Traumafeldolgozás Iskolájáról a lenti linkre kattintva olvashatsz részletes bemutatást.