Traumafeldolgozó Elsösegély Csomag

HAVENING TECHNIKA® - NEUROBIOLÓGIAI TRAUMAFELDOLGOZÁS, AMIGDALA DEPOTENCIÁLÁS

Kedves Elsősegély csomag iránt Érdeklődő!

Kérem, hogy ezt a részletes tájékoztatót figyelmesen olvasd végig.

Az Elsősegély csomag tartalma: 2 x 80 perces online egyéni konzultáció velem a Havening Technika alkalmazásával + kb. 2 órányi előkészítő, alapozó, ön-erőforrásoló videós elméleti és gyakorlati anyag, ami a továbbiakra is fontos és önállóan is hatékonyan használható eszközöket mutat be.

FONTOS! A Havening technika legnagyobb erőssége az ún. sokk traumák gyors, hatékony feldolgozása, erre lett eredetileg kifejlesztve, és utána fejlesztették tovább. Ez nem pszichoterápia, hanem egy neurobiológiai hatásmechanizmusú folyamat végigvitele, mely során az amigdaláról „eltávolítjuk” a sokkoló esemény minden elemét (érzelmek, testérzetek, képek, vegetatív állapotok, szagok, hangok, stb.) kódoló receptorokat. Mindehhez még arra sincs szükség, hogy a kliens hangosan elmesélje a történteket, a mechanizmus anélkül is működik. Hagyományosan leginkább a történet újra meg újra elmesélése révén „kezelik” az ilyen klienseket, amitől általában nem hogy oldódna, hanem még mélyebbre vésődik be a traumatikus esemény testi-érzelmi hatása. Ezt nevezik újra-traumatizációnak. Emiatt az érintettek egyre inkább bezárnak, elszigetelődnek, mélyül a tehetetlenségük, és nem hiszik, hogy rajtuk már bárki, bármi segíteni tudna. Illetve rendszeresen hallani olyan megfogalmazást, hogy „a traumás esemény hatását nem lehet teljesen törölni, csak enyhíteni, ezzel együtt kell élni, és majd idővel meg tudja tanulni kezelni”. Mi teljesen más megközelítéssel dolgozunk, mivel értjük, hogy a kódolás BIOLÓGIAI szinten történik, a pszichét is csak később hatja át. Biológiai szinten pedig teljes mértékben törölhető a kódolás.

Az Elsősegély csomag KIZÁRÓLAG a jól körbehatárolható, EGYSZERI, ún. sokk traumák, események, feldolgozására szolgál. Részletek lentebb.

Oravecz Andrea vagyok, test-elme-tudatbelakás oktató, okleveles test-alapú meditációs oktató és trauma tanár, okleveles Havening Technika® facilitátor. Szeretettel üdvözöllek. A Test-Elme-TudatBelakás eszköztára 15 éves tanulási, gyakorlási, öntapasztalási, tanítási folyamatomon alapszik, és a szomatikus, elme és tudati módszertanok és traumafeldolgozó technikák egyedülálló, modern, letesztelt és idegtudományi alapokon is nyugvó ötvözete. 2010 óta 500+ tréningnapot és sok ezer egyéni konzultációt tartottam.

Havening Technika® egy szenzációs, innovatív, idegtudományi és neurobiológiai felfedezéseken alapuló, komplex, ún. pszichoszenzoros módszertan, melyből 2023. áprilisában szereztem Practitioner certifikációt. Hatalmas erejű, intenzív és izgalmas folyamatot jelentett számomra a képzési időszak. Úgy fogalmazom most meg a Havening helyét az eszköztáramban – amiben nem kevés ütős dolog volt már eddig is -, hogy a „koronaékszer a technikai kincsesládámban”.

Olyan helyekre és olyan magabiztossággal tudok általa magamban és másokkal is elmenni, olyan könnyedén, játékosan feloldani akár a legerősebb sokk traumákat, akár pedig a gyermekkori fejlődési traumákat, hogy az elképesztő. Mindezt kutatott, bizonyított, NEUROBIOLÓGIAI alapon. Maga a ‘haven’ szó (ejtsd: hévön) azt jelenti: biztonságos hely. A folyamat azon alapszik, hogy a megfelelő, játékos, kedves eljárással rövid idő alatt az idegrendszerben biztonságot hozunk létre, ami elsődleges feltétele bármilyen traumás kódolás kikódolásának. Lelkes, kíváncsi, nyitott és éberen kritikus ember vagyok, hülyeséget nem tanítok és adok át, mindent letesztelek magamon és gyakorlok is. Az a fő szándékom az egész tevékenységemmel, hogy a Hallgatóim életminősége is alapjaiban változhasson attól, amit nálam, velem gyakorolnak, tanulnak. 2022. ősze óta olyan „helyre” engedődtem magamban és szakmailag a Havening traumafeldolgozó technika révén, amiről elképzelésem volt, hogy létezik. Teljes paradigmaváltás engedődött meg számomra sok téren. Ez egy idegtudományi alapú, mérésekkel is folyamatosan bizonyított, ún. pszichoszenzoros módszertan, melyben megfejtették a trauma agyba/amigdalába bekötésének és az onnan való fájdalommentes, sőt kedves, játékos kioldásának „kódját”.

A Havening Technika az elmúlt 2 évben több száz egyéni konzultációban bizonyította számomra, hogy valódi ÁTTÖRÉS a bármiféle traumák, blokkok, elakadások gyors, hatékony és végleges feldolgozásában, tényleg egy ÚJ PARADIGMA. Óriási élmény tapasztalni, milyen az, amikor a TRAUMÁS KÓDOLÁS valóban eltávolítódik az amigdaláról, az agyi idegpályákról, és lenyűgöző az agyunk és az elménk, ahogy magától viszi végbe a folyamatot. Anélkül, hogy fájnunk, szenvednünk, sírnunk kéne. Meggyőződésem, hogy a Havening az elkövetkező években egyre inkább bekerül majd a mindenféle terápiás eszköztárakba, és forradalmasítja mindazt, amit a trauma dekódolásáról tudunk és képesek vagyunk megtenni. 

A Havening legnagyobb erőssége az ún. sokk / esemény traumák gyors, hatékony feldolgozása, erre lett eredetileg kifejlesztve, és utána fejlesztették tovább. Hatásmechanizmusa szerint az egyszeri, sokk-szerű eseménykor az amigdala kódolja az esemény minden tényezőjét, a feldolgozás során a kódoló receptorokat távolítjuk el az amigdaláról. Így az esemény emlékéhez többé nem kapcsolódik majd érzelmi töltet, semlegessé válik, többé nem zavarja a személyt. A következtében kialakult szorongásos, pánikos, PTSD-s tünetek erőteljesen csökkennek vagy megszűnnek. KIVÉTEL! Ha valakinek nagyon magas az általános alap szorongás szintje, akkor nem mindig tudunk „nullára” menni, mert olyan feszült, kimerült, telített az idegrendszere. De ilyenkor is jelentős javulás érhető el, és az ülések után fontos a rendszeres, idegrendszeri hangolást és önbelakást célzó gyakorlatok végzése.

A módszertan tartósabb fejlődési, gyermekkori, érzelmi traumák és sémák, energetikai dinamikák és mintázatok feldogozásában is csodás, de ehhez az általam tanított eszköztár többi elemére szükség van. Emellett pedig rengeteg minden másra alkalmazható, pl. erős félelmek, szorongások, fóbiák feldolgozására. Szó szerint percek alatt megnyugtatja az agyat, és rendszeres alkalmazásával át tudjuk hangolni magunkat a veszély körről a biztonság körre. Mindezt végtelenül egyszerűen és önkedvesen. Ez egy nagyon izgalmas, az agyunkra – elsősorban a félelemközpontra / érzelemközpontra, az amigdalára – is azonnal ható technika, ami a traumafeldolgozó képessége mellett arra is kiváló, hogy erősítsük vele a ráhatásérzetünket, én-erőnket, cselekvőképességünket, érzelmileg és idegrendszerileg erőforrásolt, nyitott, fókuszált, reziliens állapotba kerüljünk. A tehetetlenség, erőtlenség, áldozatiság, a hiány-veszély és félelemprogramok helyett. A beragadt érzelmek és az érzelmi-energetikai dinamikák kiragacsolásában” pedig valami elképesztően ütős, pofonegyszerű módszert kínál. A már végzett Test-Elme-Tudatbelakás Iskolája Hallgatóim közül eddig úgy 70-80-an tanulták meg a Havening alapjait, önállóan is alkalmazva a protokollokat, illetve velem egyénileg is dolgozva. Körükben rendszeressé váltak az eddig nem tapasztalt áttörések az önfeldolgozásukban. A Havening Technikát csak már „belsős”, Mentorprogramos Hallgatóimnak adom át, de egy pici ízelítőt már a Test-Elme-TudatBelakás Iskolája Bevezető csomagjába is beletettem. 

Néhány visszajelzést itt találsz gyakorlott Hallgatóimtól a Havening alkalmazásáról:

https://testbelakasiskolaja.hu/havening-technika/

Ajánlok még figyelmedbe egy Robin Youngson, új-zélandi Havening Technika tréner praxisából származó esettanulmányok + kutatási vizsgálat leírást, mindenképp olvasd el! Magyar és angol nyelvű verzió is van, 17 oldalnyi. Innen tudod letölteni:

 

FONTOS! A Havening legnagyobb erőssége az ún. sokk traumák gyors, hatékony feldolgozása, erre lett eredetileg kifejlesztve, és utána fejlesztették tovább. Az Elsősegély csomag KIZÁRÓLAG a jól körbehatárolható, EGYSZERI, ún. sokk traumák, események feldolgozására szolgál. A tartósabb fejlődési, gyermekkori, érzelmi traumák és sémák, energetikai dinamikák és mintázatok feldogozásában is csodás, de ehhez az általam tanított eszköztár többi elemére szükség van. Kérlek, hogy csak ennek megfelelelően jelentkezz! Hatásmechanizmusa szerint az egyszeri, sokk-szerű eseménykor az amigdala kódolja az esemény minden tényezőjét, a feldolgozás során a kódoló receptorokat távolítjuk el az amigdaláról. Így az eseményhez többé nem kapcsolódik majd érzelmi töltet, semlegessé válik, többé nem zavarja a személyt. A következtében kialakult szorongásos, pánikos, PTSD-s tünetek erőteljesen csökkennek vagy megszűnnek. KIVÉTEL! Ha valakinek nagyon magas az általános alap szorongás szintje, akkor nem mindig tudunk „nullára” menni, mert olyan feszült, kimerült, telített az idegrendszere. De ilyenkor is jelentős javulás érhető el, és az ülések után fontos a rendszeres, idegrendszeri hangolást és önbelakást célzó gyakorlatok végzése. Az ún. Bevezető csomagommal ehhez eszközöket is adok számodra, melyet az Elsősegély csomag után elvégezhetsz. Itt találsz róla információkat:

https://testbelakasiskolaja.hu/bevezeto-kurzus-csomag/

Jellemző példák az egyszeri eseményes, ún. sokk traumára:

A jelentkezéshez egy nagyon rövid bemutatkozóval együtt írd meg nekem, milyen traumáról van szó pontosan! Köszönöm! Jelentkezés: andi.oravecz@gmail.com

Támadás; fizikai, szexuális erőszak (nem ismétlődő!!!); közúti, háztartási (más) baleset, sérülés; fulladásos trauma; sokkoló haláleset szemtanúja; műtéti, orvosi, kórházi, szülési trauma; traumatikus vetélés; természeti katasztrófa / terrortámadás átélése; sokkoló esemény szemtanúja; betörés, rablás; egyszeri, nagy pénzügyi veszteség; egyszeri hírnév megtiprása, nyilvános megszégyenítés; életveszélyes egészségügyi állapot; sokkoló orvosi diagnózis; bármi, ami egyénileg számodra beleillik ebbe a körbe. Alapvetően olyasmire gondolj, amit „nem tudsz kiverni a fejedből”, újra meg újra zaklatnak az esemény képei és a hozzájuk tartozó erős érzelmi és fiziológiai reakciók. Már erősen tartasz, félsz ezektől a képektől és érzésektől, és bármit megtennél, hogy elkerüld és eltüntesd őket.

Fontos, hogy legyenek saját, előhívható emlékeid az eseményről, mert ha teljesen disszociatív állapotba kerültél, akkor hosszabb felkészítő munkával tudhatunk hozzáférni a bekódoltakhoz.

FONTOS! A konzultációk online formában zajlanak, 80 percesek, délutáni és esti időpontokban. Létfontosságú a jól működő internet és a nyugodt környezet, ahol senki nem zavar meg és semmi nem viszi el a figyelmedet! A Visszaigazoló levélben fogok kiajánlani számodra időpontokat, azokból tudsz majd választani.

(Kivételes esetben személyes találkozás is megoldható Budapesten, Zuglóban.)

4 videót tettem be ebbe a „gyorstalpaló” Elsősegély csomagba (Kb. 2 órányi anyag). Ezeket az első konzultációnk előtt fontos megnézned:

  1. videó: ALAPOZÓ HAVENING, AMIGDALA ÉS IDEGRENDSZERI BIZTONSÁG + vezetett gyakorlás – erőteljes, önállóan is alkalmazható a továbbiakban az idegrendszer szabályozására. (57 perc)
  2. videó: HAVENINGES OKÉSÁG + ERŐFORRÁSOLÁS + KÉRDÉSSEL NYITÁS vezetett gyakorlat. (35 perc)
  3. videó: Új Paradigma az Önismereti Folyamatban és Traumafeldolgozásban. (17 perc)
  4. videó: Te Mitől Akarsz Ezerrel Megszabadulni? És Hogyan is Akadályozod Magadat Ezzel a Valódi Változásban. (21 perc.)

A videós anyagok az Elsősegély Csomag zárt FB csoportban nézhetők, a befizetésed beérkezése után azonnal meg is kapod a hozzáférést. FB-os tagság szükésges!

Az Elsősegély csomag díja nálam teljesen újaknak és Bevezető csomagot 2023. előtt végzetteknek: 59.900 Ft – 2X80 perc online egyéni konzultáció + 2 órányi Videós, előkészítő, ön-erőforrásoló anyagok, melyek a továbbiakra is fontos és önállóan is hatékonyan használható eszközöket mutatnak be.

Az Elsősegély csomag díja Bevezető csomagot 2023-24-ben végzetteknek: 50.000 Ft – 2X80 perc online egyéni konzultáció

A jelentkezéshez egy nagyon rövid bemutatkozóval együtt írd meg nekem, milyen traumáról van szó pontosan! Köszönöm! Jelentkezés: andi.oravecz@gmail.com

A jelentkezéshez küldj számlázási címet és telefonszámot is, köszönöm! Utalás után telefonon foglak keresni időpont egyeztetésre.

KATA-s vállakozóként csak magánszemély bankszámláról tudok utalást fogadni. Az utalás hétvégén és ünnepnap is azonnal átjön, és kapok róla értesítést. A számla békebeli papír alapú, ha szeretnéd megkapni, jelezd, és emailben küldök fotót róla.

Ha külföldi számláról utalnál, egyeztessünk előtte! Ha tudsz Wise-on keresztül utalni, az a legbiztonságosabb és mindkettőnk számára a legkedvezőbb díjazású.

Szeretettel várom a találkozást Veled!

Oravecz Andrea