Test-Elme-TudatBelakás és Neurobiológiai Traumafeldolgozás Iskolája Nagykurzus és Mentorprogram

A TEST-ELME-TUDATBELAKÁS és NEUROBIOLÓGIAI TRAUMAFELDOLGOZÁS ISKOLÁJA (TBI) ONLINE MENTORPROGRAM 2023. őszén megújult, egyéni Mentorprogrammá alakult. 6 MODUL + Kiegészítő modulok, kb. 150-160 órányi videós-audiós tanulás és öntapasztaló gyakorlás + egyéni konzultációs csomag velem.

A Test-Elme-TudatBelakás (TBI) eszköztára 15 éves tanulási, gyakorlási, öntapasztalási, tanítási folyamatomon alapszik, és a szomatikus, elme és tudati módszertanok és traumafeldolgozó technikák nemzetközi szinten is egyedülálló, modern, letesztelt és idegtudományi alapokon is nyugvó + bennem intuitíven összeérlelődött ötvözete. A TBI 2023-ban újabb átalakuláson és fejlesztésen esett át, 2 szakasz + utószakaszú Egyéni Mentorprogrammá alakult. Előfeltétele továbbra is a Bevezető csomag, ami kb. 2 hónapnyi gyakorlást, tanulást igényel, és máris elkezdheted.

AZ ÖNKAPCSOLÓDÁS, ÖNBELAKÁS, ÖNSZABÁLYOZÁS, ÖNFELNEVELÉS, ÖNFELISMERÉS ÉS AZ INNOVATÍV, NEUROBIOLÓGIAI ALAPÚ TRAUMAFELDOLGOZÁS GYAKORLATI PROGRAMJA. ÉRZELMI, TESTÉRZETI, IDEGRENDSZERI, FIZIOLÓGIAI, ELME ÉS TUDATI SZINTEN. A TÖREDEZETTSÉGBŐL AZ EGYSÉGESSÉG FELÉ.

2023-ban az új Mentorprogramba és egyéni konzultációkba már beépítem szenzációs, innovatív, idegtudományi és neurobiológiai felfedezéseken alapuló Havening Technika módszertanát. A Havening Technikáról a Havening menüpontban olvashatsz, ahol Hallgatóimtól is találsz visszajelzéseket.

A PROGRAM EGYEDI, LÉTFONTOSSÁGÚ ALAPPILLÉREI, melyeknek ötvözetéből születik meg az a fajta önbelakás, önbirtoklás, ami ÖNJÁRÓVÁ is teszi a Hallgatókat. Ez egy GYAKORLATI-TAPASZTALATI ESZKÖZTÁR, ami mindenkiben élővé válik, ha belefekteteti az energiát:
1. Havening Technika: Traumafeldolgozás neurobiológiai alapon, ami az agyban azonnali és végleges változást hoz létre, és a fájdalmas, nehéz, krónikusan beragadt érzelmeket szisztematikusan kitisztítja a rendszerünkből. (PTSD, CPTSD, fejlődési-gyermekkori trauma, sokk traumák, belső gyermek, kapcsolati-kötődési dinamikák, méhen belüli és születés trauma és mindenféle lenyomatok hatékony feldolgozása.)
2. A teljességünk dimenziójának teljes testben belakása, lehorgonyzása - tapasztalati módon, rendszeres, célzott, erre szolgáló gyakorlással (Felismerés Folyamat eszköztára). Ez lényünk nem traumatizált dimenziója, a belső csendesség, állandóság, derű, öröm mindenpillanatos, egész testben érzékelhetőségével.
3. Lényünk kiegyensúlyozása, a középvonal belakása, középen élés, érzékelés, belső stabilitás - gyakorlati eszköztárral.
4. Szomatikus és elme-tudatosság a lehető legrészletesebb és leggyakorlatiasabb, tapasztalati módon. Mindenféle szomatikus lenyomatok és elme mintázatok, sémák, kondicionáltság, programozottság hatékony felismerése és feldolgozása.

SOK INFORMÁCIÓ SZEREPEL EZEN AZ OLDALON, MEGKÖSZÖNÖM, HA RÁSZÁNSZ 10 PERCET ÉS FIGYELMESEN VÉGIGOLVASOD. A KURZUS DÍJÁT LENTEBB TALÁLOD.

Oravecz Andrea vagyok, szeretettel üdvözöllek. A Test-Elme-TudatBelakás eszköztára 15 éves tanulási, gyakorlási, öntapasztalási, tanítási folyamatomon alapszik, és a szomatikus, elme és tudati módszertanok és traumafeldolgozó technikák egyedülálló, modern, letesztelt és idegtudományi alapokon is nyugvó + bennem intuitíven összeérlelődő ötvözete. Felsorolás-szerűen: Somatic Experiencing alapok, Judith Blackstone Felismerés Folyamata, Havening Technika, Scott Kiloby Élő Önvizsgálatai, Byron Katie Munka-módszere, Belső Gyermek felnevelése, Biodinamikus Légzés- és Fasciális Testmunka, Kraniosacrális alapokon nyugvó Testmunka, és még sok más. Minderről részletesen lentebb és a Rólam menüpontban olvashatsz.

A PROGRAM MINDENKÉPP A BEVEZETŐ KURZUS CSOMAGGAL KEZDŐDIK, AMI A TBI MENTORPROGRAM ELŐFELTÉTELE. EHHEZ AZONNAL MEGKAPOD A HOZZÁFÉRÉST, AMINT BEFIZETED A DÍJÁT. A BEVEZETŐ KURZUSCSOMAG TÁJÉKOZTATÓJÁT ITT TALÁLOD, ÉS AZ OTT TALÁLHATÓ JELENTKEZÉSI LAPON TUDSZ JELENTKEZNI A FOLYAMATBA: ITT TALÁLSZ RÉSZLETES LEÍRÁST A BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN, NYUGALOMBAN AZ ELMÉDBEN + SZORONGÁS, PÁNIK BEVEZETŐ KURZUSCSOMAGRÓL.

“Hosszú évek meddő keresése volt már a hátam mögött, mire megérkeztem Andi kurzusára. A Bevezető csomag első pillanatától kezdve számomra nem volt kérdés a folytatás. Elemi erővel tört rám a felismerés, hogy megérkeztem, és már csak be kell lépnem. Gyakran fogalmaztam meg a saját életemet úgy, mintha egy kút fenekén ülnék és látnám, hogy fent, a kút körül mások vidáman élik az életüket, míg én  magatehetetlenül, elfeledetten, mindenből kizárva létezem, nem lát és nem hall senki. Aztán a Mentorprogramban alig néhány hét leforgása alatt, ahogy egyre jobban figyeltem az erőforrasokra, okéságra, végeztem a haveninget, vettem részt az egyéni konzultációkon, fedeztem fel a szépséget, bőséget, változatosságot először magam körül a környezetemben, majd mind jobban a saját kapcsolataimban, az életemben, és végül önmagamban.  Magabiztosságot, teret, tágasságot, stabilitást és erőt találtam ott, ahol korábban a kishitűség és az önsajnálat mocsara honolt. Átalakulóban vannak a kapcsolataim, több mélység, figyelem, megértés, elfogadás és szeretet jelent meg bennem kifelé és önmagam felé is. Jobban rá tudok hangolódni a saját igényeimre, szükségleteimre és határokat tudok húzni és kiállni magamért ott, ahol szükséges. Lényem lágy, nőies oldalát is egyre finomabban fejezem ki mind megjelenésben, mind viselkedésben. Új és izgalmas dolgok, személyek, lehetőségek bukkannak fel váratlanul a semmiből, és azt veszem észre, hogy mindegyik milyen sok örömet hoz számomra. Mintha már ezer éve vártam volna erre, és hatalmas lendülettel, energiával, kreativitással, új életerővel, kíváncsisággal vágok neki ennek a nagyon új, színes, illatos, hangos, vidám kavalkadnak. Már nem kívülálló figyelője, hanem aktív alakítója vagyok a saját életemnek. Hálásan köszönöm a rengeteg mindent magamnak és Andinak!”

„Nincs az a pénz, amit ki nem fizetnék így utólag Andi tanfolyamáért! Olyan változást hozott létre bennem, annyira helyre pakolt bennem dolgokat, hogy az hihetetlen! Az önmagamhoz való viszonyom, a magammal való bánásmódom gyökerestül megváltozott.”

A TBI Mentorprogram értéke felbecsülhetetlen, az ára végtelenül korrekt és reális: 15 évnyi, tízezer órányi tanulásom és gyakorlásom, sok milliós tandíjakba fektetésem, az anyagok kidolgozásában pedig ezernyi órám fekszik. Ez egy teljesen egyedülálló, KOMOLY és komplex program, nem csak magyar, hanem nemzetközi szinten is. A program 6 hónapos (A Bevezető kurzussal együtt kb. 8 hónap), de rugalmasan alakíthatod a saját élettempódhoz, ez ajánlott is. És nem néhány hónapra szánom! Egész életedre, lényed minden szintjére alkalmazható felfedezéseket, eszközöket, gyakorlást, tapasztalást és megértést kapsz, melyekben meggyökeresedve a későbbiekben is mélyülsz, inspirálódsz és fejlődsz majd.

Figyelmedbe ajánlom a YouTube csatornámon szereplő, egyre bővülő videólistámat is:

TEST-ELME-TUDATBELAKÁS + NEUROBIOLÓGIAI TRAUMAFELDOLGOZÁS ISKOLÁJA ONLINE EGYÉNI MENTORPROGRAM: ÉLETED LEGFONTOSABB KAPCSOLATA - AZ ÖNKAPCSOLÓDÁS, ÖNBELAKÁS, ÖNFELNEVELÉS, ÖNFELISMERÉS, ÖNSZABÁLYOZÁS ÉS AZ INNOVATÍV, NEUROBIOLÓGIAI ALAPÚ TRAUMAFELDOLGOZÁS GYAKORLATI PROGRAMJA. ÉRZELMI, TESTÉRZETI, IDEGRENDSZERI, FIZIOLÓGIAI, ELME ÉS TUDATI SZINTEN. A TÖREDEZETTSÉGÉBŐL AZ EGYSÉGESSÉG FELÉ: 2 szakasz + utószakasz, 6+ modul (150-160 órányi anyag) + Egyéni konzultációs csomag velem. - Előtte előfeltétel a Bevezető Csomag, ami kb. 2 hónapnyi gyakorlást, tanulást igényel.

KEZDÉS: 2023. OKTÓBERTŐL FOLYAMATOSAN, A MÁR BEVEZETŐ CSOMAGOT VÉGZETTEK SZÁMÁRA. A HELYEK ERŐSEN LIMITÁLTAK, HAVONTA 3-4 FŐVEL TUDOK INDULNI.

RÉSZLETES TEMATIKA LENTEBB. ÉRDEMES 10 PERCET RÁSZÁNNI A TÁJÉKOZTATÓ FIGYELMES ELOLVASÁSÁRA.

A Mentorprogram a Bevezető csomag elvégzése után a Bevezető Modullal indul.

AMENNYIBEN SZERETNÉL CSATLAKOZNI, EZT A RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓT FIGYELMESEN OLVASD EL.

Jelentkezni a Bevezető Csomag elvégzése után tudsz, ami kb. 2 hónapnyi gyakorlást igényel. Ezután a Mentorprogram 2 +  utószakaszra bomlik, melyek díja külön fizetendő. Részletek lentebb a Fizetési infóknál.

Létszám: A helyek erősen limitáltak, havonta 3-4 fővel tudok indulni.

FONTOS! A részvételhez nélkülözhetetlen, hogy legyen saját Facebook fiókod, mert az anyagok egy része egy zárt FB csoportban hozzáférhető, illetve az a kérdező-megosztó-támogató fórumunk is.

Ez egy KOMOLY, ÁTFOGÓ, EGYEDÜLÁLLÓ, ÖNÁLLÓ TANULÁSI ÉS GYAKORLÁSI program, melynek során végig támogatlak – igényeidnek megfelelően és bizonyos keretek betartásával. A SAJÁT IDŐBEOSZTÁSODBAN tudsz végezni, nincsenek konkrét időpontban történő események, csak a velem történő online egyéni konzultációk.

AZ ÖSSZES ANYAG ELÉRHETŐ ÉS HOZZÁFÉRHETŐ MARAD A PROGRAM BEFEJEZTÉVEL IS, ÍGY A HALLGATÓK BÁRMIKOR ÚJRA MEGHALLGATHATJÁK, MEGNÉZHETIK ÉS ELVÉGEZHETIK A VIDEÓKAT, AUDIÓKAT, GYAKORLATOKAT.

„Nincs az a pénz, amit ki nem fizetnék így utólag Andi tanfolyamáért! Olyan változást hozott létre bennem, annyira helyre pakolt bennem dolgokat, hogy az hihetetlen! Az önmagamhoz való viszonyom, a magammal való bánásmódom gyökerestül megváltozott. De úgy, hogy én azt már mióta éreztem és sejtettem és tudtam, hogy kedvesebbnek kéne lennem magammal, jobban szeretnem magam, de hogyan? Képtelen voltam rá. Teljesen reménytelennek tűnt. Hiába olvastam a bölcs könyveket. És Andi tanfolyama, nem tudom, hogyan, megcsinálta ezt! Igen, megszűnt az az önbántó, önlehúzó mechanizmus, ami folyt bennem, mióta az eszemet tudom! Ez a legszembetűnőbb változás, amit érzek a tanfolyam hatására. És emellett rengeteg más változás van, csak hogy egy párat említsek, amikben segített: evészavar, rémálmok, rossz alvás, fejfájás, hasi problémák, chi-futástechnika tökéletesítése, türelmetlenség, tevékenységek, mozdulatok harmonikusabbá, szebbé, élvezetesebbé tétele, és még sorolhatnám. És ez még csak a kóstoló, a kezdet! Sokkal élvezetesebb, izgalmasabb lett az élet, magammal folyamatosan kapcsolódva, figyelve a testem jelzéseire, állapotára, rezdüléseire. Nem tudok unatkozni, semmilyen helyzetben, önmagammal kapcsolódva, figyelve, lazítva, minden percet izgalmassá és értékessé és élvezetessé lehet tenni! Elég fura visszagondolnom, hogy milyen szinten nem voltam tudatos és mennyire ignoráltam testem jelzéseit. Mekkora vakság! Szinte hihetetlen! Sokkal könnyebb kilazultnak, békésnek maradnom, önmagam lenni, felvállalni, aki vagyok, nem izgulni, belemenni helyzetekbe. Könnyebb meditálnom is. Igen, mert én már évek óta napi szinten meditáltam előtte, és az is rengeteg pozitív jó dolgot és átalakulást hozott magával, de a magammal való bánásmódomon nem tudott igazán szelídíteni 5 év alatt sem! Andi tanfolyama pár hét alatt megtette. Örök hála! Hogy nem kell úgy élnem ezentúl, és úgy halnom meg, ahogy éltem azelőtt, önmagammal diszharmóniában, elégedetlenül, erőszakosan, felülről, mint egy diktátor próbálva jobbá és ezáltal boldogabbá (gondoltam én) tenni önmagam. Mindenkinek csak ajánlani tudom, és én azt mondom, mit sem ér az élet, ha önmagaddal nem vagy szeretetteljes, harmonikus, odafigyelős kapcsolatban, és annál izgalmasabb sincs, mint megismerni önmagad, kívülről-belülről, de úgy igazán, úgyhogy minden pénzt és időt megér, hogy az ember ezzel foglalkozzon!!!”

Hanggal és képpel is bemutatom a Programot, itt tudod megnézni a videót:

A korábbi Testbelakás Iskolája Online Programot, ami még nem tartalmazott Egyéni mentorálást és a Havening Technikát, egy 2020-as videóban mutatom be, akkori dátumokkal és még kevesebb tartalommal. Hamarosan készíteni fogok egy új videót!

TEST még napjainkban is az önismeret szinte ismeretlen és méltatlanul elhanyagolt „dimenziója”. A Test-Elme-TudatBelakás Iskolájának önismereti programjában a legfőbb „eszközünk” a SAJÁT TESTÜNK, a legnagyobb hangsúly a testünkkel és a saját belső érzékelésünkkel való újrakapcsolódáson van. A TESTED nem csupán az anatómiád, a biológiád és az idegrendszered, hanem az érzelmeid, a személyiséged, és lényed legfinomabb dimenziójának OTTHONA is. A modern ember nem a testében él, nem a test-elme-érzelem-tudat egységében, hanem elválasztottságában. Legtöbbünk a feje felett, a teste előtt, illetve a teste felszínén „lakik” energetikailag, a sok gondolkodás, az állandó rohanás, és a testünkből való krónikus „kiköltözés” miatt. A különböző traumák és az érzelmeinktől, érzéseinktől való elszakadás következtében a testünk különböző területeit elhagytuk és lényünk teljesen fragmentált, töredezett. Így nincs fizikai otthonunk, sosem tudunk megérkezni, sosem tudunk biztonsággal megpihenni és megnyugodni. Mivel nem ismerjük a biológiánk, fiziológiánk, idegrendszerünk, érzelmeink, testérzeteink, elménk működését, ezért megtanulunk FÉLNI is mindattól, ami a testünkben zajlik, és amit „nem normálisnak” hiszünk. Ennek következtében folyamatosan odakint vagy a gondolataink között keressük a megpihenést, megérkezést, megnyugvást, biztonságot – sokszor szerfüggőségek és viselkedési kényszerek formájában. Csakhogy ezek legfeljebb átmeneti enyhülést hozhatnak. Emellett energetikailag és érzelmileg másokkal össze vagyunk gabalyodva, ami szintén sok feszültséget okoz. Végül pedig lényünk bölcsessége is a testünkben lakik, amihez csak akkor férünk hozzá teljesen, ha a testünket szép fokozatosan visszaigényeljük és belakjuk.

Létfontosságú tapasztalatot szereznünk arról is, hogy lényünk a legfinomabb szintjén A TELJESSÉG, ÁLLANDÓSÁG ÉS NYUGALOM DIMENZIÓJA, AMI MINDIG ELÉRHETŐ, és mindannyiunk számára megtapasztalható rendszeres, célzott, értő gyakorlással, ami által sokkal reziliensebbé is válunk ebben a mindenkit erősen cibáló világban. Ez egy VALÓDI IDENTITÁS-VÁLTÁS, ami idővel a mindenpillanatainkban is velünk van, mivel az egész testben áthatóvá, elérhetővé válik. Innentől kezdve a külső és belső történések, érzelmek, energiák, gondolatok nem „rángatnak” minket, mert már nem velük azonosulunk. Mindez gondolati szinten nem megtapasztalható.

A test-elme-érzelem rendszer bármilyen működései mind természetes állapotok, NEM HIBÁK, és fontos üzeneteket hordoznak. Ha megtanulod, hogy a biológiai-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodat felismerd, és a programunk során tanult számos eszköz segítségével önszabályozást és idegrendszeri áthuzalozást kezdesz tanulni, megtapasztalod, hogy képes vagy tudatosan is ráhatni az idegrendszeri-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodra. Miközben nem letagadod vagy elfojtod a nehéz, fájdalmas jelenségeket, érzeteket, hanem egyre nagyobb megértéssel és ön-megtartással kapcsolódsz össze velük is. Így egyre fejlődik az a készséged, hogy az életenergiákat át tudod engedni, nem árasztanak el, és nem is akadnak el a szervezetedben, mindenféle mentális, viselkedési és fizikai problémákat okozva.

„Életem eddigi egyik legjobb döntése volt, hogy elkezdtem ezt a kurzust, ajándék már az is, ahogy megtalált engem. Először a leírás győzött meg, hogy ez a kurzus máshonnan közelít, mint amit eddig ismertem. Valódinak, hitelesnek, kidolgozottnak, működőnek tűnt és ez be is igazolódott. Tisztelem a hatalmas tudásodat, hogy okos vagy, hogy létrehoztad ezt a rendszert egymáshoz tökéletesen illő és egymást támogató mozaikokból, ahogy a személyes tapasztalataidon keresztül ezt átadod. Köszönöm a hatalmas energiát, amit beleteszel ebbe, és hogy ennyire elkötelezett vagy irántunk, a jelenlétedet. Soha nem találkoztam még ilyennel semmilyen fizetett tanfolyamon semmilyen területen, ezért számomra pénzben nem kifejezhető, amit itt kapok, egyértelmű, hogy sokkal, de sokkal többet ér, mint amit kifizettem érte.”

„Azon méláztam ma, hogy ez a folyamat egy önismereti esszencia, ami egész életre elegendő muníciót ad. Vissza-vissza lehet térni hozzá, ismételni, újraértelmezni. Szerencséje van azoknak, akiknek az önmaguk felé fordulásuk elején Hozzád vezet az útjuk, hogy egy ilyen komplex tudás-gyakorlat-tapasztalat kupacot egy helyen megkapnak. Normálisint kb. 1000 helyen sem jön össze ennyi infó, tudás és gyakorlás. Mondjuk az én esetemben az 1000 hely és az eltelt évek ágyaztak meg bennem magamnak, meg hogy pontosan tudjam, hogy jó helyen vagyok. Nagyon izgatottan várom a továbbiakat és vele a még teljesebb önmagamat!  Eddigi életemben nehéz érzéseknél sokat mondogattam, hogy meg akarok halni. A program során mondtam először, hogy meg akarok születni.”

Javasolt, hogy kb. heti 5 órát tudj fordítani a gyakorlásra, nem egyben, hanem kisebb adagokban. CSAK AKKOR VALÓ SZÁMODRA EZ A PROGRAM, ha ezt meg is tudod valósítani és úgy ismered magad, hogy valóban el is sajátítod az ismereteket és elvégzed a gyakorlatokat. És csak ebben az esetben tudja azt nyújtani, amire ki van találva. Annak, hogy megveszed, utána nem csinálod meg, semmi értelme. Én is olyan Hallgatókkal szeretek együtt dolgozni, akik elvégzik azt, ami a részükről elvégezhető. Márpedig ebben a programban minden darabka olyan, amit csak magad számára tudsz megnézni, felfedezni és GYAKOROLNI. Senki nem tudja helyetted megcsinálni, és soha nem is fogja tudni. Ha rendszeresen gyakorolsz, én szívvel-lélekkel támogatlak a folyamatodban. Ha befektetett energia, idő és elköteleződés nélkül vársz bármilyen változást, akkor, kérlek, ne jelentkezz! Természetesen előfordulhat olyan, hogy elakadsz, megtorpansz valamilyen okból a program folyamán. Ilyenkor, ha ezt jelzed felém, akkor tudok, tudunk segíteni a továbbhaladásban, és a zárt FB csoportunk ereje is nagyon sokat segít.

CÉLOM, hogy egy átfogó és támogatott öntanulási, önfeldolgozási, önfelnevelési, öngyógyítási folyamatban vehessenek részt azok, akik már tudják, hogy a lényük nem 3 napos tanfolyamok hatására éled fel, változik és tisztul meg az ősrégi kondicionáltságaitól, hanem az önmaguknak való gyengéd, fokozatos, hosszabb elköteleződés és kitartó gyakorlás következtében. Ehhez kívánok szisztematikus, letesztelt, támogató keretet biztosítani.

A Testbelakás Iskolájának programja az EMBERI LÉNY EGÉSZÉT átfogja. Elméletben és GYAKORLATBAN. Fiziológiai, biológiai szintet, agyat, idegrendszert, érzelmeket és testérzeteket, mentális-gondolati szintet, az elme működését, pszichológiai- és személyiségfejlődést, tudati és spirituális szintet. A lehetséges sérülési pontokat és traumatizálódási lehetőségeket és különböző, sokat tesztelt és működőképesnek talált eszközöket ezek gyógyítására és dekondicionálására.

EGY KICSIT MAGAMRÓL

A szisztematikus önismerkedést a 2000-es évek elején kezdtem, és 2010 óta több száz tréningnapot és több ezer egyéni konzultációs órát tartottam. Közben folyamatosan tanultam és tanulok, magamon is átengedve, gyakorlatban is megtapasztalva mindazt, amit továbbadok. Számos nemzetközi kurzust végeztem el, némelyik ismeret- és gyakorlati anyagát magyarul csak nálam lehet elsajátítani.  Az évek során többféle képzési konstrukcióban dolgoztam, és 2017-ben érkeztem el az addigi tapasztalataim és tanulmányaim ötvözésével az online Test-Alapú ÖnMunka kurzushoz, melyet az utóbbi 3 évben folyamatosan továbbfejlesztettem és integráltam, és mostanra érte el a „nagykorúságot”. Ez a Testbelakás Iskolája, melynek során megtanuljuk visszaigényelni és belakni a testünket és lényünk teljességét.

13 éves korom óta a testem a legnagyobb tanítóm. A ’vele’ és rajta keresztül az önmagammal való viszony minősége a legfontosabb valami, amire a hosszú évek óta tartó ön-utazásom leegyszerűsödött. Minden pillanatom megélése, minden kapcsolatom minősége ezen múlik. Azon, hogy milyen mélységben és tudatosságban vagyok képes KAPCSOLÓDNI ÖNMAGAMHOZ: az érzéseimhez, gondolataimhoz, működéseimhez, nemszeretem tulajdonságaimhoz, hiányaimhoz, gyengeségeimhez, testemhez, vélt hibáimhoz, minden megnyilvánulásomhoz. Hogy hogyan bánok önmagammal. Minden mély VÁLTOZÁS csakis ebből tud kibontakozni. Nem kívül, hanem először BELÜL. Tapasztalatom szerint a legtöbben ezt nem is értik, de ez a normális, hisz senki nem tanította meg nekünk. Ők sem tudták. Végtelenül hálás vagyok az Életnek, hogy számomra kinyitotta az ÖNKAPCSOLÓDÁS lehetőségét és olyan tanítókkal, mentorokkal és eszközökkel ajándékozott meg, akik ezen az úton óriási támogatást jelentettek.

lényed mélye réges-régóta vár rád, hogy végre ÖSSZEKAPCSOLÓDJ VELE, felfedezd, felismerd a csodálatosságát, intelligenciáját, és azt, hogy valójában egész életedben téged védett és szolgált. Nem megszerelni, kijavítani kell őt, azt már régóta próbálod, és az mind önerőszak. Én a gyengédség, az önszeretet és az én-erő nyelvét tudom megtanítani neked, hogy végre ezeken szólhass magadhoz. És ez főként nem a szavak nyelve. 30 évig én is erőszakoltam magam, elég nagy tapasztalatom van ezen a téren is…

Számomra ez a VALÓDI ÖNISMERET és EMBERISMERET. Ami nem marad meg az ismeret szintjén, hanem a gyakorlati megközelítés miatt mély megéléssé és tapasztalássá válik. Vallom, hogy az elmélet semmit nem ér gyakorlat nélkül. A gyakorlat pedig nem sokat ér anélkül az elmélet nélkül, ami által tudjuk is, hogy mit miért csinálunk, mi miből fakad, mi mit jelent ebben az elképesztően csodálatos és intelligens TELJES EMBER rendszerben.

A program még viselhetné a Túlélő Üzemmódból az Életbe nevet is. Túlélő üzemmód alatt egyrészt azt a krónikus, mérgező stresszt értem, melyben modern világunkban a legtöbben élünk, s amivel nem igazán tudunk mit kezdeni. Másrészt pedig azokat a múltunkból még most is cipelt, feldolgozatlan, tudattalanul nyomasztó belső tartalmakat, melyek ellehetetlenítik, hogy örömteli, szeretetteljes, kiteljesedett, érett, felnőtt életet éljünk.

Aztán úgy is hívhatnám, hogy „Tanulj meg Érezni és Élni” vagy „Tanulj meg Teljes Ember Lenni: Átfogó Ember- és Önismeret”. És még tucatnyi más módon. Szeretettel látlak ezen a csodás, kalandos, életreszóló élményeket és felfedezéseket tartogató utazáson!

AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK

Alice Miller, A test kiáltásaPeter Levine, A tigris felébresztéseJean Liedloff, Az elveszett boldogság nyomában. – Az olvasmányokat nyitott elmével javaslom olvasni, fontos alapvetéseket tartalmaznak, de nem mindenhatók, és mint minden, abszolút félreérthetők. A művekből nem érdemes a programra vonatkozóan következtetéseket levonni. (A fenti címek aktív linkekre vezetnek, ahol részletek olvashatók a könyvekből.)

A Test-Elme-TudatBelakás Iskolája Egyéni Mentorprogram díja (ÁFA-mentes):

A TBI Mentorprogram 2 szakaszból + Utószakaszból áll, ezek díja külön fizetendő:
- 1. szakasz (3 hónapra ajánlott anyag): Bevezető Modul + 1-2-3. Modulok + közben, ideálisan 2 hónap alatt 4 X 80 perces online egyéni konzultáció velem. Ezek teljes díja: 199.900 Ft
-2. szakasz (3 hónapra ajánlott anyag): Havening Technika Tanuló Modul + 4. Modul + Hiperturbó Havening és Tudatosság modul. Ezek teljes díja: 99.900 Ft (Legalább 2 további egyéni konzultáció ajánlott a hatékony feldolgozáshoz, 80 perces konzultáció díja 25.000 Ft) + Mellé bónusz ajándék: Anatómiai Testbelakás gyakorlatok
-3. Utószakasz: Szabadon választható sorrendben és időbeosztásban lehet még megvásárolni és elvégezni a nagyon kedvező árú további értékes anyagokat: 5. Modul, Felismerés Folyamat haladó modul + Bónusz ajándék: Feldenkrais gyakorlatok

Fizetés módja és feltételei: A jelentkezés megerősítéseként a részvételi díj banki utalással fizetendő, melynek részleteiről a jelentkezéskor küldök információt. 

A TEST-ELME-TUDATBELAKÁS + NEUROBIOLÓGIAI TRAUMAFELDOLGOZÁS ISKOLÁJA MENTORPROGRAM TARTALMA:

Előfeltétel a megújult, bővült Bevezető csomag, amihez befizetés után rögtön megkapod a hozzáférést. Ezután a Mentorprogram 2 + utószakaszra bomlik, melyek díja külön fizetendő.

 • 6 + Kiegészítő Modulok: Kb. havonta egy modul tempóra érdemes készülni, melyet a saját időbeosztásukban dolgoznak fel a Hallgatók. (Leckére lebontott tematika lentebb.)
 • 4 X 80 perces online egyéni konzultáció velem az első 2 hónapban. Célzott trauma-, séma- érzelmi és mentális mintafeldolgozás az egyedülálló Havening Technika és 15 évnyi, más eszköztárakkal szerzett tapasztalatom alapján. További 2 egyéni konzultáció ajánlott a 2. szakaszban is.
 • Összesen kb. 150-160 órányi videós elméleti, audiós vezetett gyakorlati és szöveges gyakorlati anyag.
 • Bármikor nézhető videó előadások és audió formátumú, letölthető ún. neuroszenzoros testtudatosság és testbelakás gyakorlatok (az én felmondásomban).
 • Az elmélethez és gyakorlatokhoz tartozó leírások, segédletek.
 • Zárt, támogató Facebook csoport, ahol kapcsolatot tartunk és válaszolok a Hallgatók kérdéseire.
 • Kb. heti 5 óra időráfordítást érdemes szánni a gyakorlásra, nem egyszerre, hanem kisebb adagokban. Akkor érdemes jelentkezned, ha ezt meg is tudod valósítani.

TEST-ELME-TUDATBELAKÁS ISKOLÁJA MENTORPROGRAM - MODULOK TÉMAKÖREI: (Részletes, leckékre és becsült időtartamra lebontott tematika lentebb.)

BEVEZETŐ MODUL: Ráhangolódás a Mentorprogramra + 2023. ősztől újként kerül be egy Módszertani alapozó videós tartalom, amire ügyesen tudjuk már indulástól építeni az egyéni konzultációkat. (Összesen kb. 4 óra időtartam)

ELSŐ MODUL: Idegrendszer- és Trauma-tudatosság, Alapozó Testtudatosság, Testbe Megérkezés​, Biztonságos Kapacitás-Növelés, Lazító Válasz Beindítása, Erőforrásolás Gyakorlatok

Ebben a modulban és a kurzus egészében is a célunk az, hogy mély, GYAKORLATI fiziológiai-biológiai-idegrendszeri-testi és gondolati-viselkedési tudatosságunk és önismeretünk kezdjen kialakulni. Ehhez eleinte úgymond kapacitást növelünk: növeljük a testünk és az idegrendszerünk kapacitását arra, hogy BIZTONSÁGOSAN tudja majd később átengedni a régóta beragadásban levő energiákat, illetve az újonnan beérkezőket. Anélkül, hogy megijedjünk bármitől. Az elméleti tudásanyagunk is arról szól, hogy megértsük ezeknek a folyamatoknak és a tüneteknek a TERMÉSZETESSÉGÉT, jelentését, így egyre közelebb merészkedhessünk hozzájuk. Gondolkodással mindez nem feldolgozható. A TEST A FŐNÖK, A TEST VEZET, vagyis a testünkkel való biztonságos kapcsolat kiépítése az alap. Az általános disszociált létünkből visszaérkezünk a fizikai valónkba, a testünkbe, és ily módon az ősrégi érzelmi, gondolati, viselkedési sémáinkat is szép fokozatosan dekondicionáljuk.

ELSŐ MODUL FŐ TÉMAKÖREI:

IDEGRENDSZER: Autonóm/vegetatív idegrendszer, szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer; Nervus Vagus – Bolygóideg; stresszválasz, stressz fiziológia; önszabályozás és társ-szabályozás; neurocepció és interocepció; neuroszenzoros-érzékeléses gyakorlatok; orientációs válasz és orientációs gyakorlatok; funkcionális lefagyás; stressz szervek kimerülése és gyógyítása; krónikus betegségek (bél-, szív- és érrendszer, bőr, autoimmun, ízületi, hormonális, elhízás); pszichés állapotok megértése: depresszió, szorongás, pánikbetegség; neurplasztcitás.

PETER LEVINE SOMATIC EXPERIENCING ALAPOK, ALAPELVEK ALAPGYAKORLATOK.

– STEPHEN PORGES POLIVAGÁLIS ELMÉLET ALAPOK.

TRAUMA: traumák típusai, traumatizálódás megelőzése, trauma feloldása, stb.

– ALAPVETŐ MINDFULNESS, ÉBER TUDATOSSÁG biztonságos gyakorlása.

– TESTI, IDEGRENDSZERI ÖNMEGTARTÓ, ÖNSZABÁLYOZÓ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE

– STRESSZ SZERVEK MÉLY, TESTI SZINTŰ GYÓGYÍTÁSA: vesék-mellékvesék, bélrendszer

Részletes, leckékre és becsült időtartamra lebontott tematika lentebb

MÁSODIK MODUL: PROGRAMCSOMAG 1.0, BELSŐ GYERMEK, ELME-TEST ÖNVIZSGÁLATOK, FELDOLGOZÁSI ESZKÖZÖK

MÁSODIK MODUL FŐ TÉMAKÖRÖK:

– AZ „EREDETI” EMBER PROGRAM: a hármas-triunális agy; a biológiai-érzelmi és pszichológiai szükségletek; az önmagától fogva értékes és elég jó ember; az érett, felnőtt személyiség, a biológiai érzelmek (félelem,düh, szomorúság) fontossága és szerepe; az „emberállat”; biológiai – érzelmi – pszichológiai – mentális – spirituális egészség és teljesség; testben élés. – Mindaz, amire az ember – természeténél fogva – ki van találva.

– A HIÁNY, DEPRIVÁCIÓ ÉS TRAUMATIZÁLTSÁG PROGRAMJA – PROGRAM 1.0: Érzelmi és pszichológiai szükségleti hiányok és depriváció; alapvető kötődési stílusok; hiányidentitások (nem elég jóság, értéktelenség, szeretetlenség, stb. programja); a mérgező szégyen; a traumatizálódás lehetőségei; elválasztottság, disszociáció a testtől és a testi érzetektől; az elme hurokszerű működése, gondolati és kognitív torzulások; kényszerek és függőségek; megküzdési stratégiák, szerepek és álarcok; a program 1.0 agyi áramkörökbe, idegrendszerbe, testérzetekbe, izmokba „ragadása”. – Mindaz, ahogy kondicionálódtunk, és miért van időre szükség ahhoz, hogy ez változzon.

– MÉLY ÉRZELMI ÉS TESTÉRZETES MUNKA, BODYFULNESS, ÁTÉLT ÉRZET: A Program 1.0 feldolgozásának legfőbb szintje a testi szint.

SCOTT KILOBY ÉLŐ ÖNVIZSGÁLATOK ALAPOK, mostanra egyszerűsítve.

– BELSŐ GYERMEK GYÓGYÍTÁSÁNAK saját fejlesztésű – testérzet alapú – módszere.

BYRON KATIE MUNKAMÓDSZERE, integrált, „csapdamentesített” változat.

Részletes, leckékre és becsült időtartamra lebontott tematika lentebb

HARMADIK MODUL: FELISMERÉS FOLYAMAT (REALIZATION PROCESS, JUDITH BLACKSTONE MUNKÁSSÁGA ALAPJÁN; Kb. 11 óra)

Tudat, felébredés és lényünk teljességének egybefüggő dimenziója a test egészében. A Felismerés Folyamat lényünk legfinomabb szintjével, a mindent átható tudattal ismertet meg minket, A TESTBEN. A tudat akkor tud teljességgel megnyilvánulni és kifejeződni bennünk, ha a testünk minden területén, darabkájában, sejtecskéjében összekapcsolódunk vele és ÉREZZÜK. Ez egy nagyon szubtilis érzékelés, de úgy vagyunk emberként kitalálva, a fizikai testünk is úgy van felépítve, hogy minden képességünk megvan ehhez. A felébredés és a valódi lényegünkre való ráébredés nem a transzcendentális élményekben keresendő, hanem itt van a testben. A rendszeres gyakorlással egyre inkább meggyökeresedünk a tudatként való észlelésben és tapasztalásban, és elérhetővé válik számos olyan minőség, készség és képesség, melyek alapból adottak számunkra emberként, ha lényünknek ezzel a szintjével vagyunk összehangolódva. Mindemellett azt is tapasztalati szinten éljük meg, hogy a környezetünket és minden és mindenki mást is ugyanez az szubtilis, alapvető tudat hat át. Így valóban átéljük az Egység élményét a testünkben, miközben az individualitásunkat sem veszítjük el. Mindebben semmi elvont, misztikus nincs. Az összes gyakorlat nagyon érdekes, egyszerű, felfedező, új dimenziókat nyitó, és felismeréseket, megértéseket adó. Az elméletet a testünkben tapasztaljuk meg és értjük meg, nem kell semmin sem agyalni, gondolkodni.

Ez a rész Judith Blackstone, nemzetközi hírű, 40+ éves tapasztalattal rendelkező, újító szellemiségű tanító és terapeuta Realization Process (Felismerés Folyamat) nevű módszertanán alapszik. Judith a non-duális, nem-kettős felismerést és a spirituális, kapcsolati és szomatikus pszichoterápiát – a keleti és nyugati tanításokat – ötvözi nagy sikerrel terápiás és tanítói munkájában.  2019. októbere és 2021. áprilisa között a Felismerés Folyamat mindhárom tanárképző aspektusából certifikációt szereztem.

Részletes, leckékre és becsült időtartamra lebontott tematika lentebb

2. SZAKASZ: HAVENING TECHNIKA TANULÓ MODUL (kb. 12 órányi videós tartalom - újként került be 2023. októberben) + HIPERTURBÓ HAVENING ÉS TUDATOSSÁG TANULÓNAPOK ANYAGA (kb. 12 órányi videós-audiós tartalom - újként kerül be 2024. januárban)
+ AJÁNDÉK Anatómiai Testbelakás gyakorlatok

NEGYEDIK MODUL: EGÉSZSÉGES AGRESSZIÓ, ÖNVÉDELEM, ÉN-HATÁROK, ÉN-ERŐ, NEHÉZ ÉRZELMEK - DÜH, SZÉGYEN, UNDOR, GYÁSZ (Kb. 18 óra)

– EGÉSZSÉGES ÖNVÉDELEM ÉS ÉN-HATÁROK. Egészséges üss vagy fuss válasz beindítása.

EGÉSZSÉGES AGRESSZIÓ, ÉLETERŐ, ÉN-ERŐ MUNKA, dühvel és haraggal végzett munka.

– ELLENÁLLÁSSAL végzett munka.

MÉRGEZŐ SZÉGYENNEL ÉS UNDORRAL végzett munka.

– VESZTESÉG- ÉS HIÁNYFELDOLGOZÁS.

A testbe-idegrendszerbe ragadt befejezetlen üss-fuss ciklusok lezárása; kijövés a lefagyásból.

– SOKK TRAUMA ÚJRATÁRGYALÁSA, ELMÉLET ÉS GYAKORLAT – Somatic Experiencing alapján

Részletes, leckékre és becsült időtartamra lebontott tematika lentebb

3. SZAKASZ - UTÓSZAKASZ, SAJÁT TEMPÓBAN VÁLASZHATÓ ÉS MEGVÁSÁROLHATÓ ANYAGOK: ÖTÖDIK MODUL, FELISMERÉS FOLYAMAT HALADÓ MODUL

ÖTÖDIK MODUL: TEST MUNKA ÉS ÖNGYÓGYÍTÁS; DIAFRAGMÁK, TESTSZELVÉNYEK; A TEST VELESZÜLETETT BÖLCSESSÉGÉNEK VISSZAIGÉNYLÉSE - A 6 BÖLCSESSÉGTERÜLET; AZ ÉRZELMI PÁNCÉLZAT ÉS A 7 FESZÜLTSÉG GYŰRŰ OLDÁSA - ÖNGYÓGYÍTÁS ÉRINTÉSSEL, LÉGZÉSSEL (Kb. 15 óra)

ÖTÖDIK MODUL 1. RÉSZ: TEST MUNKA ÉS ÖNGYÓGYÍTÁS ALAPOK, 3 DIAFRAGMA GYAKORLAT (Kb. 4 óra)

ÖTÖDIK MODUL 2. RÉSZ: A TEST VELESZÜLETETT BÖLCSESSÉGÉNEK VISSZAIGÉNYLÉSE – A 6 BÖLCSESSÉGTERÜLET (SUSAN SCURLOCK MUNKÁSSÁGA ALAPJÁN, kb. 6 óra)

test Navigációs Rendszere és a 6 mély, belső bölcsesség-terület felfedezése, kapcsolódás velük, egymással, és az egészbe integrálásuk: szív, bél, medence, lábak és lábfejek, csontok, agy. Ezeknek a területeknek mind megvan a saját nyelvük és szerepük a nagy egészben, ami akkor meghallható, ha teljesen belakjuk ezeket a területeket, hogy az energia áramolni tudjon bennük. Ezek a gyakorlatok abban is segítenek, hogy még inkább megérkezhessünk és biztonságos otthonra találhassunk a testünkben, és a régről beragadt, (traumatikus) energetikai testérzet-lenyomatokat fokozatosan feloldhassuk. Ez a rész Susan Scurlock Durana, nemzetközi hírű, 30+ éves tapasztalattal rendelkező kranioszakrális terapeuta, testtudat oktató gyakorlatain és az általam elvégzett Igényeld vissza a tested című online kurzusán alapszik.

ÖTÖDIK MODUL 3. RÉSZ: AZ ÉRZELMI PÁNCÉLZAT ÉS A 7 FESZÜLTSÉG GYŰRŰ OLDÁSA - ÖNGYÓGYÍTÁS ÉRINTÉSSEL, FASCIÁLIS ÖNMASSZÁZZSAL, LÉGZÉSSEL (Kb. 5 óra)

test érzelmi páncélzatával és az 7 ún. feszültség gyűrűjével foglalkozunk ebben a részben: okuláris (szem körüli), orális, nyaki, mellkasi, rekeszizomi, hasi és medencei + lábi. Fasciális önmasszázst kombinálunk speciális légzéssel és más gyakorlatokkal, melyek segítségével a testbe ragadt feszültségek érzelmek, lenyomatok oldódni kezdenek. Elméleti és gyakorlati videók minden szegmensre.

Részletes, leckékre és becsült időtartamra lebontott tematika lentebb

BÓNUSZ MODUL: FELDENKRAIS MOZGÁSTUDATOSSÁGI MÓDSZER ALAPELVEI, EGYSZERŰ GYAKORLATOKKAL (Kb. 5 óra)

Mozgok, tehát vagyok: A Feldenkrais módszer testünk belső, saját intelligenciáját használja a mozgás rugalmasságának, koordinációjának fejlesztéséhez és új mozgáslehetőségek felismeréséhez. A test tiszteletére tanít mozgásunk és érzékelésünk felfedezése által. mozgásban a szándék és megvalósítás közti területet vizsgáljuk: magát a mozdulatot és a hozzá kapcsolódó érzékelést éljük meg, ezzel mélyebb, intimebb kapcsolatba kerülünk önmagunkkal. Teljesítmény helyett tudatosan a jelenben fedezzük fel testünk működését, testünk elemeinek meglévő és lehetséges kapcsolódásait. Az izmok, csontozatunk és önmagunk optimálisabb és szervesebb működése érdekében egy olyan belső tájékozódást tanulunk, ami mind mozgásban, mind lelki és szellemi területen új megoldásokhoz, a megszokások új alternatíváihoz vezethetnek. (Bárdos Adrienn, okleveles, magyar Feldenkrais oktató)

A Feldenkrais módszer lényege az Awareness Through Movement, vagyis Tudatosság Mozgáson Keresztül. Az egész módszer a KÍVÁNCSISÁGRA, FELFEDEZÉSRE épül, ezért is fogott meg nagyon. Pici, lelassított mozdulatokat végzünk nagy tudatossággal, és így olyan felfedezéseket teszünk a testünkkel, testrészeinkkel, mozgásunkkal, testhasználatunkkal, befeszüléseinkkel, gondolati mintáinkkal, automatizmusainkkal kapcsolatban, ami enélkül nem hozzáférhető. A testre, mint egy összefüggő egységre tekintünk, melynek a részei nem különállóan mozognak (nyilván), hanem minden hat mindenre. Az összes mozdulatunk az agyunkba is be van programozva, és sokszor ezek a programok egy nem harmonikus idegrendszerből származnak. Vagyis belénk ragadt sejt-izom-testérzet szinten egy mozdulat valamikor, és azóta úgy csináljuk. Nem is tudjuk, hogy hogyan. És az az egy elhangolódás a test más részeire is rá fog hatni. Tehát, lehet, hogy a térded fáj, de valójában semmi köze a fájdalomnak a térdedhez. Az már csak egy következmény. A Feldenkrais módszer az egyik legelképesztőbb neuroplaszticitás eszköz a mostani látásomban. Engem teljesen lenyűgözött már az első Feldenkrais gyakorlat is, amit megcsináltam.

Figyelmetekbe ajánlom a magyar, hivatalosan képzett, okleveles Feldenkrais oktatók óráit. Én csupán felhasználó szinten tanultam és gyakorlom, és az itt szereplő gyakorlatokat az angol nyelvű oktatóimtól vettem át. Ízelítőnek, lelkesedés felkeltőnek szánom őket. 

Részletes, leckékre és becsült időtartamra lebontott tematika lentebb

TEST-ELME-TUDATBELAKÁS ISKOLÁJA MENTORPROGRAM: RÉSZLETES, LECKÉKRE BONTOTT TEMATIKA, 6+ MODUL (Összesen kb. 150-160 óra)

BEVEZETŐ MODUL: Ráhangolódás a Mentorprogramra + 2023. ősztől újként kerül be egy Módszertani alapozó videós tartalom, amire ügyesen tudjuk már indulástól építeni az egyéni konzultációkat. (Összesen kb. 4 óra időtartam)

ELSŐ MODUL: IDEGRENDSZER- ÉS TRAUMA-TUDATOSSÁG, ALAPOZÓ TESTTUDATOSSÁG, TESTBE MEGÉRKEZÉS, BIZTONSÁGOS KAPACITÁS-NÖVELÉS, LAZÍTÓ VÁLASZ BEINDÍTÁSA, ERŐFORRÁSOLÁS GYAKORLATOK
(Összesen kb. 15 óra)

ELSŐ MODUL VIDEÓK, OLVASMÁNYOK, VIZSGÁLNI VALÓK (kb. 7 óra)

ELSŐ MODULBAN VÉGIG FIGYELD 1.: MEGTANULUNK MEGÁLLNI – STOP: MILYEN IDEGRENDSZERI ÁLLAPOTBAN VAGYOK ÉPP MOST? + VIDEÓ TRÉNING, 43 PERC + KÜSZÖB PONT

ELSŐ MODULBAN VÉGIG FIGYELD 2.: TERMÉSZETES BIOLÓGIA ÉS ÉRZELMI SZÜKSÉGLETEK, IMPULZUSOK – AZ ELFOJTÁS KULTÚRÁJA

ELSŐ MODUL OLVASMÁNY: HÁRMAS AGY

ELSŐ MODUL TRÉNING VIDEÓK: IDEGRENDSZER ÉS TRAUMA TRÉNING 4 RÉSZBEN + KÉPEK ÉS 2 RÖVID VIDEÓ, ÖSSZESEN 5 ÓRA

ELSŐ MODUL LECKÉK GYAKORLATOK (22 DARAB, kb. 8 óra)

 1. MI AZ, AMI MEGTART, AUDIÓ GYAKORLAT, 10 PERC
 2. ORIENTÁCIÓS GYAKORLAT ÜLVE ÉS ÁLLVA, AUDIÓ, 10 PERC
 3. A TEST, MINT „TARTÁLY”: ÖNMEGTARTÓ GYAKORLATOK ÉS AZ ÉN-ÉRZET
 1. OKÉSÁG, RENDBEN LEVŐSÉG FELFEDEZÉSE ITT ÉS MOST, AUDIÓ, 11 PERC
 1. SZÍV-AGY KOHERENCIA: ELMÉLET ÉS GYAKORLAT, AUDIÓ, 14 PERC
 1. NYITUNK, RÁZUNK, NYOMUNK, ERŐSKÖDÜNK, VIDEÓ GYAKORLAT, 10 PERC
 1. TEST, MINT „TARTÁLY”: 5-LÉPÉSES ÖN-MEGTARTÓ GYAKORLAT
 1. FESZÜLT ÉS ELLAZULT TUDATOSÍTÁSA, AUDIÓ GYAKORLAT, 14 PERC
 1. INGÁZÁS GYAKORLAT, AUDIÓ, 14 PERC
 1. ERŐFORRÁSOLÁS, ELMÉLET ÉS AUDIÓ GYAKORLAT, 18 PERC
 1. VÚÚÚ  HANG GYAKORLAT + KÉZÉRINTÉSES VÁLTOZAT
 1. IZOMCSOPORTOK MEGFESZÍTÉSE ÉS ELLAZÍTÁSA, AUDIO, 13 PERC
 1. TELJES TEST- ÉS TALAJTUDATOSSÁG GYAKORLAT ÁLLVA, ÜLVE ÉS FEKVE: AUDIÓ, 16 PERC
 1. VESE-MELLÉKVESE GYAKORLAT, AUDIÓ, 25 PERC
 1. TELJES TEST PÁSZTÁZÓ GYAKORLAT, AUDIÓ, 19 PERC
 1. BELSŐ TÉR ÉS KÜLSŐ TÉR ÉRZÉKELÉSE GYAKORLAT, AUDIÓ, 15 PERC
 1. A TEST BELSŐ TERÉNEK FELTÖLTÉSE, AUDIÓ GYAKORLAT, 9 PERC
 2. ÍZÜLET GYAKORLAT, AUDIÓ, 19 PERC
 1. HAS ELLÁGYÍTÁSA, EMÉSZTŐRENDSZER, ZSIGEREK, VAGUS IDEG GYAKORLAT, AUDIÓ, 32 PERC
 2. HALADÓ ÍZÜLET GYAKORLAT, AUDIÓ, 36 PERC
 1. TELJES ÉBERSÉG GYAKORLAT, AUDIÓ, 22 PERC
 1. SÉTÁLÓS ORIENTÁCIÓS GYAKORLAT, AUDIÓ, 8 PERC

MÁSODIK MODUL: PROGRAMCSOMAG 1.0, BELSŐ GYERMEK, ELME-TEST ÖNVIZSGÁLATOK, FELDOLGOZÁSI ESZKÖZÖK (Kb. 25 óra)

MÁSODIK MODUL VIDEÓK, OLVASMÁNYOK, VIZSGÁLNI VALÓK (Kb. 5 óra)

MIELŐTT BELEVÁGUNK A 2. MODULBA: GYENGÉD ÖSSZEKAPCSOLÓDÁS A BELSŐ GYERMEKEDDEL: AZ ÖNKAPCSOLÓDÁS, ÖNFELNEVELÉS ÉS ÖNFELISMERÉS KURZUSA

MÁSODIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 1.: TEST-ALAPÚ ÖNMUNKA ALAPTRÉNING 2 RÉSZBEN, 2 ÓRA 46 PERC + 2 PERCES BÉBI VIDEÓ (NEM AZ AZ ANYAG, AMI A MINIKURZUSBAN VAN!)

MÁSODIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 2.: A NEGYEDIK STRESSZVÁLASZ/TÚLÉLŐ VÁLASZ: HÍZELGÉS, ENGESZTELÉS + ÜSS-FUSS-FAGYJ LE TÍPUSOK BEMUTATÁSA, 29 PERC

MÁSODIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 3.: ÉRZELMEK, SZORONGÁS, PÁNIK, HOMLOKLEBENY, 70 PERC

MÁSODIK MODUL OLVASMÁNY 1.: A KÖTŐDÉS ÉS A KAPCSOLATKÉSZSÉG FEJLŐDÉSÉNEK 6 SZAKASZA

MÁSODIK MODUL OLVASMÁNY 2.: KÖTŐDÉSI STÍLUSOK

MÁSODIK MODUL OLVASMÁNY 3.: A ZEBRA ÉS A GYERMEK TÖRTÉNETE: ÜSS – FUSS – FAGYJ LE/OMOLJ ÖSSZE TÖRTÉNETEID

MÁSODIK MODULBAN VÉGIG FIGYELD: TERMÉSZETES ÉRZELMEK FELFEDEZÉSE, FIGYELÉSE, GYAKORLÁSA

MÁSODIK MODUL LECKÉK ÉS GYAKORLATOK (14 DARAB, kb. 20 óra)

 1. BIOLÓGIAI ÉRZELMEK ÉS ÖSZTÖNÖK
 2. ÉRZÉSEK ÉS TESTÉRZETEK: ELMÉLET ÉS GYAKORLAT
 3. HIÁNYOK, SZÜKSÉGLETEK, FEJLŐDÉSI FÜGGŐSÉGIGÉNYEK – ELMÉLET ÉS GYAKORLAT
 4. CSALÁDI SZABÁLYOK, TILTÁSOK
 5. KOMMUNIKÁCIÓS MINTÁK, TÚLÉLÉSI POZÍCIÓK
 6. HIÁNYIDENTITÁSOK / HIÁNY-ÉNEK, ELMÉLET + TRÉNING AUDIÓ, 72 PERC
 7. KOMPENZÁCIÓS SZEREPEK ÉS MASZKOK
 8. ÉRTELMEZÉSEK, KOGNITÍV, GONDOLATI SÉMÁK
 9. TELJES PROGRAMCSOMAG 1.0
 10. TALÁLKOZÁS A BELSŐ GYERMEKEDDEL, AUDIÓ GYAKORLAT, 26 PERC
 11. AZ ÁTÉLT ÉRZET + TESTÉRZETES MUNKA: KÉRDÉSEK, FOGÁSOK
 12. BYRON KATIE MUNKA – INTEGRÁLT, CSAPDAMENTES VÁLTOZAT + A GONDOLATOK TERMÉSZETE + AUDIO FELVÉTELEK, 24 PERC ÉS 61 PERC
 13. MEGTALÁLHATATLAN ÖNVIZSGÁLAT HIÁNYIDENTITÁSRA, EGYSZERŰ VÁLTOZAT + AUDIÓ, 36 PERC
 14. SZORONGÁS ÖNVIZSGÁLAT EGYSZERŰ VÁLTOZAT + AUDIÓ TRÉNING, 63 PERC + CSATOLMÁNYBAN PÉLDA

HARMADIK MODUL: FELISMERÉS FOLYAMAT (REALIZATION PROCESS, JUDITH BLACKSTONE MUNKÁSSÁGA ALAPJÁN; Kb. 11 óra)

HARMADIK MODUL VIDEÓK ÉS GYAKORLATOK:

 1. TRÉNING VIDEÓ: BEVEZETÉS A FELISMERÉS FOLYAMATBA ÉS AZ ALAPVETŐ TUDAT TERMÉSZETE, 56 PERC
  GYAKORLAT: RÁHANGOLÓDÁS AZ ALAPVETŐ TUDATRA ÉS A TELJES TEST BELAKÁSA, AUDIÓ GYAKORLAT, 25 PERC
 1. TRÉNING VIDEÓ: A TELJES TEST BELAKÁSA ÉS ENNEK HOZADÉKAI, ÉS AZ ALAPZATOK MEGTARTÓ SZEREPE, 53 PERC
  GYAKORLAT: ÁLLÁS ALAPVETŐ TUDATKÉNT, FÖLDELÉS, AUDIÓ GYAKORLAT, 12 PERC
  GYAKORLAT: MEGPIHENÉS AZ ALAPZATOKON, AUDIÓ GYAKORLAT, 20 PERC
 1. TRÉNING VIDEÓ: HOGYAN SZERVEZZÜK MAGUNKAT ÉS A TESTÜNKET, 48 PERC
  GYAKORLAT: ÖSSZEHÚZÓDÁSOK BEAZONOSÍTÁSA SZÜLŐVEL, MÁS JELENTŐS GYEREKKORI SZEMÉLLYEL KAPCSOLATBAN, 17 PERC
 1. TRÉNING VIDEÓ: AZ ALAPVETŐ TUDAT MINŐSÉGEI ÉS AZ ÉN MINŐSÉGEI A TESTBEN, 55 PERC
  GYAKORLAT: RÁHANGOLÓDÁS AZ AT 3 MINŐSÉGÉRE GYAKORLAT, 7 PERC – ELŐTTE VÉGEZD EL AZ ÁLLÓ RÁHANGOLÓDÁS AZ AT-RE GYAKORLATOT!
  GYAKORLAT: RÁHANGOLÓDÁS AZ ÉN 5 MINŐSÉGÉRE A TESTBEN GYAKORLAT, 9 PERC
 1. TRÉNING VIDEÓ: A TEST FINOM KÖZÉPVONALA / KÖZPONTI CSATORNA, KÖZPONTI LÉGZÉS ÉS FINOM ÁRAMKÖR, 37 PERC
  GYAKORLAT: KÖZPONTI LÉGZÉS GYAKORLAT, 14 PERC
  GYAKORLAT: KÖZPONTI LÉGZÉS FINOM ÁRAMKÖRREL GYAKORLAT, 8 PERC
  GYAKORLAT: MEGNYÍLÁS A FELFELÉ IRÁNYULÓ ENERGIAÁRAMLÁSRA GYAKORLAT, 10 PERC
 1. TRÉNING VIDEÓ: A SZORONGÁS ÉS DEPRESSZIÓ MINTÁZATAI, 27 PERC
  GYAKORLAT: FELSZÍVÁS A KÖZÉPVONALBA GYAKORLAT, 13 PERC
  GYAKORLAT: RÁHANGOLÓDÁS AZ AT-RE ÁTTETSZŐSÉGKÉNT/ÜRESSÉGKÉNT, FÉNYESSÉGKÉNT ÉS ÖRÖMKÉNT GYAKORLAT, 14 PERC
 1. TRÉNING VIDEÓ: A FELISMERÉS FOLYAMAT KIENGEDÉSI / KIBOGOZÓDÁSI TECHNIKÁI, 33 PERC
  GYAKORLAT: ÖSSZEHÚZÓDÁS KIENGEDÉSE BELEFÓKUSZÁLÁSSAL GYAKORLAT, 18 PERC
  GYAKORLAT: ÖSSZEHÚZÓDÁS KIENGEDÉSE BELEFÓKUSZÁLÁSSAL FONTOS SZEREPLŐRE GYAKORLAT, 18 PERC
  GYAKORLAT: KIBOGOZÓDÁS A KÖZÉPVONALON KÖZPONTI LÉGZÉSSEL, FONTOS SZEMÉLYRE GYAKORLAT, 17 PERC
 1. TRÉNING VIDEÓ: KÖZVETLEN ÉSZLELÉS ALAPVETŐ TUDATKÉNT ÉS AZ ÉRZÉKSZERVEK FELSZABADÍTÁSA A TRAUMÁK ALÓL, 36 PERC
  GYAKORLAT: KÖZVETLEN ÉSZLELÉS ALAPVETŐ TUDATKÉNT, 15 PERC
  GYAKORLAT: ÉSZLELÉS „MIX” GYAKORLATOK: LÁTÁS, HALLÁS, TAPINTÁS, 17 PERC

HAVENING TECHNIKA TANULÓ MODUL (Kb. 12 órányi videós tartalom) - újként kerül be 2023. októberben. + HIPERTURBÓ HALADÓ HAVENING ÉS TUDATOSSÁG TANULÓNAPOK ANYAGA (Kb. 12 órás videós-audiós tartalom) - újként került be 2024. januárban.
+ AJÁNDÉK: Anatómiai Testbelakás gyakorlatok

NEGYEDIK MODUL: EGÉSZSÉGES AGRESSZIÓ, ÖNVÉDELEM, ÉN-HATÁROK, ÉN-ERŐ, NEHÉZ ÉRZELMEK - DÜH, SZÉGYEN, UNDOR, GYÁSZ. (Kb. 18 óra)
NEGYEDIK MODUL VIDEÓK, OLVASMÁNYOK, VIZSGÁLNI VALÓK (kb. 5 óra)

 NEGYEDIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 1.: EGÉSZSÉGES AGRESSZIÓ, ÉLETERŐ, ÉN-ERŐ, 36 PERC

NEGYEDIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 2.: PICI FELDENKRAIS, SÁLAS HATÁRVONAL, VÉDŐBUROK GYAKORLAT, 1 ÓRA 29 PERC

NEGYEDIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 3: DÜH, FÉLELEM, ÁRAMLÁS, ERŐFORRÁSOLÁS, BELSŐ GYERMEK, REKESZIZOM LÉGZÉS, 1 ÓRA 29 PERC

NEGYEDIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 4.: NEUROPLASZTICITÁS, NEUROPLASZTIKUS GYÓGYULÁS SZAKASZAI, 1 ÓRA 39 PERC

NEGYEDIK MODUL LECKÉK ÉS GYAKORLATOK (14 DARAB, kb. 13 óra)

 1. ÁLLKAPOCS GYAKORLATOK: ARANYHAL-TÁTOGÁS, TUDATOS RÁGÁS
 2. VÚÚÚÁÁÁÁ HANG
 3. VICSORGÁS ÉS MÁS ÁLLATSÁGOK – LEGYÉL AZ AZ ÁLLAT, AKI VAGY!
 4. EGÉSZSÉGES ÖNVÉDELEM, HATÁROK KIJELÖLÉSE 1. – KAR ELTOLÓS, MÁS KARMOZDULATOK, AUDIÓ 18 perc
 5. EGÉSZSÉGES ÖNVÉDELEM, HATÁROK KIJELÖLÉSE 2. – LÁB ELRUGÓS, MÁS LÁBMOZDULATOK, AUDIÓ, 8 PERC
 6. EGÉSZSÉGES MENEKÜLÉSI VÁLASZ – ELFUTÁS
 7. TÖRÜLKÖZŐ CSAVARÁS
 8. ELLENÁLLÁSSAL VÉGZETT MUNKA, AUDIÓ, 25 PERC
 9. SZÉGYEN, MÉRGEZŐ SZÉGYEN – ELMÉLET ÉS GYAKORLAT
 10. A MÉRGEZŐ SZÉGYEN ÉS AZ UNDOR ÉRZELME
 11. BELSŐ SZÖRNY MEGSEMMISÍTŐ GYAKORLAT INTERNALIZÁLT KÉPPEL
 12. EGÉSZSÉGES AGRESSZIÓ TELJES FEJLŐDÉSI ÍV GYAKORLATI VÉGIGVEZETÉS, AUDIÓ TRÉNING, 2 ÓRA 18 PERC
 13. VESZTESÉG, GYÁSZ, HIÁNY: VIDEÓS GYAKORLATI TRÉNING, 1 ÓRA 42 PERC
 14. TRAUMA ÖRVÉNY ÉS GYÓGYÍTÓ ÖRVÉNY, SOKK TRAUMA ÚJRATÁRGYALÁSA, ELMÉLET ÉS GYAKORLAT
 15. ÖN-ERŐFORRÁSOLÁS, ERŐFORRÁSOLÁS A JÖVŐRE – ERŐSSÉGEIM, POZITÍV MINŐSÉGEIM, MILYEN ÉRTÉKEKET, MINŐSÉGEKET SZERETNÉK ÉLNI

3. UTÓSZAKASZ: ÖTÖDIK MODUL, FELISMERÉS FOLYAMAT HALADÓ MODUL - VÁLSZTHATÓK SAJÁT IDŐBEOSZTÁSBAN.

ÖTÖDIK MODUL: TEST MUNKA ÉS ÖNGYÓGYÍTÁS; DIAFRAGMÁK, TESTSZELVÉNYEK; A TEST VELESZÜLETETT BÖLCSESSÉGÉNEK VISSZAIGÉNYLÉSE - A 6 BÖLCSESSÉGTERÜLET; AZ ÉRZELMI PÁNCÉLZAT ÉS A 7 FESZÜLTSÉG GYŰRŰ OLDÁSA - ÖNGYÓGYÍTÁS ÉRINTÉSSEL, LÉGZÉSSEL (Kb. 15 óra)

ÖTÖDIK MODUL 1. RÉSZ: TEST MUNKA ÉS ÖNGYÓGYÍTÁS ALAPOK, 3 DIAFRAGMA GYAKORLAT (Kb. 4 óra)

ÖTÖDIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 1.: TEST MUNKA, 2 RÉSZBEN, 34 ÉS 30 PERC

ÖTÖDIK MODUL TRÉNING VIDEÓ 2.: TESTBE RAGADT ÉRZETEK, VÁLL GYAKORLAT, KÜSZÖB PONT, VESE-MELLÉKVESE-BIZTONSÁG, 1 ÓRA 33 PERC

3 DIAFRAGMA GYAKORLAT:

TESTSZELVÉNYEK ÉS DIAFRAGMÁK/1.: MELLKAS – ALSÓ BORDAKOSÁR GYAKORLAT, AUDIÓ, 28 perc

TESTSZELVÉNYEK ÉS DIAFRAGMÁK/2.: MEDENCE – LÁBAK GYAKORLAT, AUDIÓ, 21 perc

TESTSZELVÉNYEK ÉS DIAFRAGMÁK/3.: FEJ – AGYTÖRZS – AGY-BÉL TENGELY GYAKORLAT, 27 perc

ÖTÖDIK MODUL 2. RÉSZ: A TEST VELESZÜLETETT BÖLCSESSÉGÉNEK VISSZAIGÉNYLÉSE – A 6 BÖLCSESSÉGTERÜLET (SUSAN SCURLOCK MUNKÁSSÁGA ALAPJÁN, kb. 6 óra)

1. TRÉNING VIDEÓ: BEVEZETÉS A TEST NAVIGÁCIÓS RENDSZERÉBE ÉS A 6 BÖLCSESSÉG TERÜLETBE, 61 PERC;

3 AUDIÓ GYAKORLAT: ALAP TESTTUDATOSSÁG GYAKORLAT, 17 PERC; KÖZPONTI TESTBELAKÁS, MEGTESTESÜLÉS GYAKORLAT, 25 PERC, BERAGADÁS, ELLENÁLLÁS GYÓGYÍTÁSA GYAKORLAT, 20 PERC

2. TRÉNING VIDEÓ: SZÍV BÖLCSESSÉGE, 17 PERC:; SZÍV BÖLCSESSÉGE, AUDIÓ GYAKORLAT, 17 PERC

3. TRÉNING VIDEÓ: BÉL BÖLCSESSÉGE, 18 PERC:; BÉL BÖLCSESSÉGE, 2 AUDIÓ GYAKORLAT, 16 PERC ÉS 9 PERC

4. TRÉNING VIDEÓ: MEDENCE BÖLCSESSÉGE, 10 PERC; A MEDENCE BÖLCSESSÉGE, AUDIÓ GYAKORLAT, 15 PERC

5. TRÉNING VIDEÓ: LÁBAK ÉS LÁBFEJEK BÖLCSESSÉGE, 13 PERC; LÁBAK, LÁBFEJEK BÖLCSESSÉGE, AUDIÓ GYAKORLAT, 13 PERC

6. TRÉNING VIDEÓ: CSONTOK BÖLCSESSÉGE, 16 PERC; A CSONTOK BÖLCSESSÉGE, AUDIÓ GYAKORLAT, 12 PERC

7. TRÉNING VIDEÓ: AGYI INTEGRÁLÁS, 23 PERC; TELJES TEST INTEGRÁLÁSA, AUDIÓ GYAKORLAT, 22 PERC

ÖTÖDIK MODUL 3. RÉSZ: AZ ÉRZELMI PÁNCÉLZAT ÉS A 7 FESZÜLTSÉG GYŰRŰ OLDÁSA - ÖNGYÓGYÍTÁS ÉRINTÉSSEL, FASCIÁLIS ÖNMASSZÁZZSAL, LÉGZÉSSEL (Kb. 5 óra) Videó: Elméleti Bevezető Alapozó a 7 Feszültségövbe, 58 perc Videó: 7 Feszültségöv Részletes Elmélete, 78 perc Videó: 1. Alapozó „öszvér” gyakorlat, 16 perc Videó: 2. Alapozó gyakorlat - Fasciális önmasszázs és letekercselődés a középvonalról gyakorlat, 36 perc Videó: 7 Feszültségöv anatómia képekkel és instrukciók a gyakorláshoz, 18 perc + Anatómia képek Pdf formátumban Videó: Szem, száj, nyaki szegmens gyakorlat videó, 32 perc Videó: Mellkasi szegmens gyakorlat, 29 perc Videó: Rekeszizom + hasi szegmens gyakorlat, 32 perc Videó: Medence + lábak szegmens gyakorlat, 40 perc BÓNUSZ VIDEÓ: ELMÉLET ÉS BEMUTATÓ GYAKORLAT – TRE, TRAUMA/TENSION RELEASE EXERCISE, SZALAI BALÁZZSAL, 83 PERC

BÓNUSZ MODUL: FELDENKRAIS MOZGÁSTUDATOSSÁGI MÓDSZER ALAPELVEI, EGYSZERŰ GYAKORLATOKKAL (Kb. 5 óra)

FELDENKRAIS LECKÉK ÉS GYAKORLATOK (11 DARAB)

BEVEZETŐ: ELMÉLETI ALAPOK, SZERESD MEG A PADLÓT + BABY LIV VIDEÓK

 1. 5 FŐ VONAL ÉS CSONTOK GYAKORLAT, AUDIÓ, 16 PERC
 2. BELL HAND GYAKORLAT
 3. ERŐS, POTENS TESTTARTÁS GYAKORLAT: AUDIÓ, 18 PERC
 4. MINI FEJ EMELŐ GYAKORLAT HÁTON FEKVE, AUDIÓ, 25 PERC
 5. MINI HÁT KIEGYENSÚLYOZÓ GYAKORLAT, AUDIÓ, 31 PERC
 6. VÁLL, NYAK, HÁT, MEDENCE GYAKORLAT, 28 PERC
 7. ÁLLKAPOCS GYAKORLAT, AUDIÓ, 29 PERC
 8. FELSŐTEST ELFORDÍTÁS ÜLÉSBEN, 31 PERC
 9. MEDENCE ÓRA, AUDIÓ, 34 PERC
 10. LÉGZÉS MINDEN IRÁNYBAN, AUDIÓ, 25 PERC